FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Albert Torrent
Foto: Albert Torrent

Notícies - 10/02/2020

Núria Gil i Eduard Hernández es coronen a Aransa

Cerdanya Raquetes de neu

Núria Gil (CE L’Areny) i Eduard Hernández (AE Matxacuca) es van proclamar campions de Catalunya de Raquetes de neu en la prova que s’ha disputat a l’estació d’esquí nòrdic d’Aransa (Lles de Cerdanya).

La cursa de la Traça Muga, organitzada per la Unió Excursionista Urgellenca, ha celebrat la seva sisena edició amb prop d’una seixantena de participants, entre corredors del campionat de Catalunya i populars.

En categoria femenina, Núria Gil (CE L’Areny) s’ha imposat en els últims instants, proclamat-se campiona de Catalunya amb un temps de 55’ 04”. Gil ha mantingut un interessant frec a frec per a la victòria final amb l’actual campiona de Catalunya de l’especialitat, Mireia Hernández (Corredors de Fons de Viladecavalls), finalment segona amb un temps de 55’ 16”. Georgina Gabarró (Club Excta. Uecanoia) ha tancat el podi femení quatre minuts més tard que les dues primeres classificades.

En categoria masculina, Eduard Hernández (AE Matxacuca) s’ha convertit en el gran dominador de la cursa, creuant el primer la meta amb un temps de 45’ 12”. Hernández s’ha posat ben aviat al capdavant, mantenint un marge suficient per emportar-se el títol de campió. Res va poder fer l’egarenc Just Sociats (Club Natació Terrassa SE) per intentar retallar la diferència amb un Hernández que ha seguit mostrant el seu domini aclaparador. Sociats ha protagonitzat una remuntada important durant bona part de la cursa però ha acabat creuant la meta en segona posició amb un temps de 47’ 18” a dos minuts d’Edu Hernández. El jove Quim Costa (CA Olot Terra de Volcans)  la tercera posició en 47’ 44”.

El recorregut de 9 quilòmetres i 450 metres de desnivell positiu ha permès als corredors endinsar-se al voltant de les muntanyes d’Aransa, partint a peu de la mateixa estació de nòrdic fins a coronar el Turó de Costa-rèvol, a 2.184m d’altitud, en un itinerari d’anada i tornada. Les nevades de fa unes setmanes i l’estabilitat meteorològica ha mantingut el mantell de neu en perfectes condicions per a la pràctica de l’esport de raquetes de neu.

La ruta popular, més assequible i pausada, constava d’una ruta d’uns nou quilòmetres i un desnivell de 350 metres.