FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Xavi Palahí
Foto: Xavi Palahí

Notícies - 18/11/2022

Novetats a l’estrena de la temporada d’Esquí de Muntanya

Esquí de muntanya Esquí de Muntanya

La Federació d’Entitats Excursinistes de Catalunya presenta la nova temporada de les competicions d’Esquí de Muntanya que començarà aquest pròxim 4 de desembre a Vallter i s’allargarà fins a principis d’abril sempre que la neu ho permeti.

La temporada comença amb una novetat important com és la nova Copa Catalana FGC-Dynafit. Des de l’Àrea Esportiva de la FEEC s’ha decidit unir les diferents copes i crear una única competició on puntuin les diferents disciplines. Així el calendari s’obrirà amb una cursa vertical a Vallter el 4 de desembre, Isards Atac Skimo (Ski Club Camprodon) i es tancarà amb el 64è Ralli del CEC per equips el 25 de març.

La Copa la composaran un total de sis proves on a més a més d’aquestes dues que serviran d’arrancada i final també passarà pel Capcir amb la tradicional Traça Catalana el 15 de gener, per Andorra amb la Comapedrosa Andorra Pal-Arinsal el 21 de gener i per Aransa amb la Traça Muga (UE Urgellenca) el dotze de febrer. A més a més també quedarà dins la Copa la 14a Crononiu a la Molina, que està a l’espera de confirmar la seva data.

Amb aquesta modificació es busca un sistema de copa més semblant al que realitzen altres federacions que ja realitzen aquest sistema de copa més plural i menys especialitzat pels esportistes.

Els esportistes que vulguin puntuar per la classificació final hauran de puntuar en cinc de les sis curses.

Quatre campionats de Catalunya

El calendari també presenta els quatre campionats de Catalunya per a les diferents modalitats de l’Esquí de Muntanya. El primer que se celebrarà serà en categoria Esprint el pròxim 3 de desembre a l’estació de Vallter dins l’Isad Atac (Ski Club Camprodon). A l’espera de les primeres nevades des de l’organització són optimistes, ja que els pròxims dies sembla que ha d’arribar la neu al Pirineu català.

El campionat de Catalunya individual es farà a Vallter amb la 22a Pocatraça que compartirà cursa amb l’individual de l’Isard Atac. CE Olot i Ski Club Camprodon uneixen esforços per a organitzar el campionat nacional en aquesta edició que es farà el 19 de març.

Pel que fa al campionat per equips aquest se celebrarà a la Traça Muga (UE Urgellenca) la cursa bianual torna aquesta temporada i a més a més d’està inclosa dins la Copa Catalana també farà de Campionat de Catalunya per equips.

Queda encara pendent definir la data del campionat de Catalunya de Curses Verticals que s’ha de fer a l’estació de la Molina a la 14a Crononiu però que per motius de calendari de l’estació cerdana, s’ha de buscar una data alternativa a la inicialment prevista.

Remarcar que aquesta temporada el ventall de curses open i curses populars s’amplia a un total de tretze curses més amb l’entrada de diferents curses andorranes al calendari de la FEEC.

Desctacar les quatre proves populars sense caràcter competitiu que es podran gaudir aquest 2023. Una prova solidària com la Oncoesquimo de la UE Vic el 12 de març i tres proves clàssiques com la 10a Marxa Popular d’Any Nou (La Molina CE) el 7 de gener, la Marxa Popular del CEC el 25 de març i una de les deganes la 49a Núria-Puigmal-Núria el 26 de març.

Descarrega el calendari