FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 05/02/2023

Nova fornada d’àrbitres d’escalada de competició

Vallès Occidental Escalada esportiva Formació

Aquest mes de febrer s’ha celebrat el curs d’àrbitre d’escalada de competició, organitzat per l’Àrea de Formació i l’Escola Catalana d’Alta Muntanya (ECAM) juntament amb el Comitè d’Escalada Esportiva. Aquesta formació està homologada per l’Escuela Española de Alta Montaña (EEAM) de la FEDME.

Els 10 participants del curs, en 4 dies intensius, han adquirit els coneixements necessaris per a realitzar les funcions d’un àrbitre d’escalada de competició. Els aspirants a àrbitres d’escalada de competició han comptat amb dos dies, el 2 i 3 de febrer, de formació teòrica en línia i dos dies, el 3 i 4 del mateix mes, de formació teòrica presencial a la seu del Centre Muntanyenc Sant Llorenç (Vallès Occidental).

A les classes els alumnes han estudiat el reglament d’escalada de competició, han vist exemples pràctics a través de vídeos de casos reals en competicions d’escalada i han après com s’estructura i es prepara una competició d’escalada esportiva. Al final del curs han realitzat un exàmen teòric i un altre exàmen de visualització de vídeos d’exemples pràctics.

Els aspirants realitzaran les pràctiques del curs en les competicions d’escalada de la FEEC d’aquest 2023 on podran posar en pràctica tots els coneixements adquirits. Després d’aquestes els alumnes ja estaran llestos per a poder exercir com a àrbitres d’escalada de competició de cara al 2024.