FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 14/11/2018

Nova fornada d’àrbitres de curses per muntanya

Curses per Muntanya

Una nova promoció de vint-i-set àrbitres de curses per muntanya ha acabat el curs de formació.

El curs es va dividir en dos blocs: un per la part teòrica, que es va dur a terme al Xalet refugi UEC – La Molina el 6 i 7 d’octubre, i un altre per la part pràctica, que es va desenvolupar durant la cursa Passos de Gegant de Solsona, el 27 i 28 d’octubre. De fet, durant el cap de setmana a la capital del Solsonès, també es van realitzar sessions teòriques. Es van impartir xerrades sobre protocols d’actuació, dopatge i marcatge, coneixements dels reglaments de Curses per Muntanya i d’Ultraresistència, sistemes de cronometratge, sistemes de comunicació, organització de la FEEC, aspectes jurídics, primers auxilis i d’organització de curses. Aquestes xerrades buscaven dotar els assistents dels coneixement necessaris per realitzar les tasques d’arbitratge de les curses incloses als campionats FEEC.

Les pràctiques es portaren a terme durant la preparació i desenvolupament de la IV Cursa Passos de Gegant, organitzada pel Centre Excursionista del Solsonès. Dissabte a la tarda es va procedir a la revisió de la cursa, que no va ser fàcil, ja que els camins estaven enfangats i les rieres crescudes a causa de la pluja d’aquells dies. Diumenge al matí es va fer el control de la cursa i ja, a primera hora, el jurat de la cursa va haver de prendre la decisió d’escurçar el recorregut a causa a les condicions climatològiques (pluja, fred i rieres crescudes). El assistents a la formació es van dividir en diversos grups per anar als llocs clau de la cursa i realitzar la supervisió de la mateixa.

Tots els àrbitres participants van obtenir la qualificació d’aptes, ara només els falta fer una pràctica tutelada per obtenir el títol i poder arbitrar curses FEEC.