FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 04/01/2016

Nova edició del desplegable informatiu sobre les allaus, amb la col·laboració de la FEEC

L’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) ha reeditat el document informatiu sobre les allaus, aquest any amb la col·laboració de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC). Es tracta d’un full plastificat desplegable que, amb el títol “Compte amb les allaus!”, conté les mesures que cal tenir present quan es transita per terrenys innivats. El document informatiu sobre les allaus també es pot descarregar des del web de l’ICGC i recollir físicament a la seu de la FEEC.

El risc d’allaus a les muntanyes dels Pirineus

El document informatiu conté l’escala del perill d’allaus, les adreces web on consultar el perill d’allaus als Pirineus, les recomanacions en la pràctica de muntanya hivernal i “fora pista”, el material de seguretat que cal dur i la llegenda de les icones informatives sobre el perill d’allaus. El document complet desplegable explica tot això en les llengües pròpies dels Pirineus (català, aranès, eusquera, castellà i francès). El número de novembre-desembre de la revista Vèrtex també publica la versió en català amb els ítems més destacats del perill d’allus.

El butlletí de perill d’allaus, imprescindible per a la pràctica d’esports de muntanya en zones no controlades, s’actualitza diàriament al web de l’ICGC de la Generalitat de Catalunya, i al web del Centre de Lauegi d’Aran del Conselh Generau d’Aran d’Aran.

Foto destacada: Raquetes de neu al Montardo / Josep Llusà