FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Carla López
Foto: Carla López

Notícies - 25/08/2019

Nova edició de la Vilaller Vertical Race amb Gisela Carrión i Alberto Gamero com a guanyadors

Alta Ribagorça Curses per Muntanya

La jove corredora de Sant Pere de Ribes, Gisela Carrión (AE Matxacuca), torna amb les piles carregades a l’haver entrat al top 10 a Suïssa, després de competir a l’exigent cursa com és la de Sierre Zinal. Carrión una vegada més ha demostrat el seu alt rendiment físic, revalidant el títol de la Vilaller Vertical Race disputada a la població de Vilaller.

La prova d’enguany, inclosa dins el calendari de Curses per Muntanya de la FEEC, ha començat des de Vilaller a 981 metres d’altitud fins a tocar sostre a 2.250 metres al coronar el Tossal de la Mina. Els primers quilòmetres han facilitat que Carrión es posicionés capdavantera gràcies a un tram menys tècnic fins arribar a Casós. A partir d’aquest punt, el terreny ha adquirit progressivament un caràcter més exigent fins a superar una última pujada més dura. Gisela Carrión ha creuat la línea de meta amb un temps de 01:08:09, després de completar els 1.200 metres d’ascens.  Mireia Pons (CE Muntanya Cerdanyola) ha parat el cronòmetre amb un temps de 01:11:55, sent la segona fèmina més ràpida. La darrera posició del podi femení se l’ha emportat Adriana Daza (Club Pedala.cat Balaguer), gairebé 5 minuts després que Pons.

Foto: Francesc Lladó

El granadí Alberto Gamero (Alpino Benalmádena Als Sport) s’ha estrenat en aquesta cursa reafirmant-se com a doble vencedor. Des dels inicis del recorregut ha consolidat la primera posició agafant avantatge envers els seus rivals. Així doncs, ha travessat la línia de meta al minut 00:56:29, assolint d’aquesta manera un nou rècord històric de la cursa.  Gerard Españó (AE Mountain Runners del Berguedà) després d’aconseguir una novena posició a la VerticAlp Sky Race la setmana anterior, ha obtingut una merescuda segona posició que li ha permès pujar al podi. Jordi Alís (Cerdanya Skimo Team) ha tancat el podi masculí amb un temps de 1:01:27, sense donar gaire marge d’error a Españó.

Foto: Francesc Lladó

Un any més, aquesta prova ha format part de la competició en modalitat de curses verticals de la Skyrunner National Championship. Així doncs, els corredors i corredores han completat una magnífica jornada esportiva acompanyada de bon temps i d’un ambient familiar.