FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Nou repte! Assoleix 50 barrancs! | FEEC

Notícies - 06/06/2018

Nou repte! Assoleix 50 barrancs!

Descens de barrancs i engorjats

50 barrancs. Aquesta és la xifra que el Comitè de Barrancs de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) ha escollit com a nou repte. Amb l’objectiu de conèixer les diferents contrades del nostre país mitjançant el descens de barrancs, s’ha preparat un catàleg de barrancs, apte per a tots els públics, amb el propòsit que els federats n’assoleixen la cinquantena.

“50 barrancs” és un repte on tothom hi te cabuda, no està destinat únicament a les persones més ben preparades, ja que s’hi poden trobar des de barrancs amb poca acotació fins als barrancs més tècnics de Catalunya. Sempre s’ha de tenir formació de barrancs i consultar les condicions de la zona on es vulgui fer l’activitat. Cal recordar que no es tracta de cap competició.

El llistat està format per 50 barrancs representatius i característics de la geografia catalana i es poden realitzar en l’ordre que es vulgui. La tria s’ha fet després d’hores de treball davant de guies i cartografies, amb comprovacions a peu de barranc, contrastant-lo en directe per certificar les seves característiques.

La selecció dels barrancs representa el consens de les persones que formen part del Comitè, valorant-los en funció del seu interès excursionista o la seva importància geogràfica. Vigent des de l’1 de gener de 2018, és el resultat d’intentar cobrir tot el territori de Catalunya, perquè totes les comarques hi estiguin representades. També s’ha procurat que els barrancs siguin tan d’interès tècnic com geològic i biològic.

La teva opinió ens interessa

Sent conscients que hi ha barrancs que no consten al llistat i que podrien ser importants, creiem important escoltar l’opinió dels federats que tinguin interès en participar en aquest repte. Tot i que no està previst a curt termini fer modificacions en la llista, podeu fer les vostres aportacions a 50barrancs@feec.cat. El Comitè de Barrancs es compromet a fer una visita i valoració sobre el terreny per contrastar si els barrancs proposats poden formar part del catàleg en cas que, en un futur, es fes una ampliació del llistat.

Al mes de maig, durant la Trobada de Gorgs, es farà un reconeixement als federats que hagin completat el repte dels “50 barrancs” durant l’any anterior (els fulls de validació han de ser a la FEEC abans del 31 de desembre).

Per a més detalls sobre aquest nou repte, consulteu la normativa i la classificació de barrancs

Concurs fotogràfic “Fotobarrancs”

L’aspecte cultural de l’activitat dels “50 barrancs” es concreta en el concurs fotogràfic “Fotobarrancs”. Els federats, independentment de la seva participació en aquest repte, poden aportar una visió estètica i viscuda en el descens dels barrancs que conformen el llistat.

Fotos / O. Sales i X. Aranda