FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 03/05/2019

Nou activitats d’alt nivell guardonades amb el Premi Juanjo Garra

Alpinisme Escalada

La Federació d’Entitats d’Excursionisme de Catalunya (FEEC) ha adjudicat les subvencions del Premi Juanjo Garra per a les activitats d’alt nivell i expedicions del 2018, repartint un total de 7.000 €. La Comissió d’Activitats d’Alt Nivell i Expedicions 2018 ha estat formada per Marcial Alemán, responsable dels Centres de Tecnificació de la FEEC; Antoni Massagué, Director Tècnic Esportiu de la FEEC; Joel Vila, adjunt al Director Tècnic Esportiu de la FEEC; Ivan Torres, periodista d’esports de muntanya; Laura Piferrer, redactora de la crònica alpina de la revista Vèrtex, i Josep Maria Esquirol, Alpinista.

Les 12 activitats rebudes han estat valorades pel grup d’experts a través de sis ítems: la dificultat tècnica, la dificultat psicològica, el compromís de la ruta, la localització, la creativitat i l’estil. Cada un dels ítems ha estat valorat del 0 al 10 pels components del jurat, la suma dels quals va resoldre la classificació final.

L’obertura d’una nova via al Langdung (Nepal) s’emporta el primer premi

Jesús Ibarz (AE l’Aspardenya d’Alcarràs), Eduardo Recio (AE l’Aspardenya d’Alcarràs) i Pablo Ruiz s’emporten el primer premi després de realitzar l’obertura d’una nova via al Langdung (6.357 m) a la vall de Rolwaling, Nepal. Es tracta de la segona ascensió al pic, ja que només comptava amb una via normal oberta per un equip de guies nepalís el passat hivern. Els catalans van obrir el pilar SE, completament verge. Es tracta d’una paret de granit excepcional d’uns 500 metres que segueix per una aresta de roca i gel que arriba al mateix cim. La via va ser escalada en un sol atac de 21 hores ininterrompudes d’activitat, tota a vista i en lliure, sense col·locar cap expansiu, només algun pitó en alguna reunió.

El segon projecte premiat ha estat la repetició del “Corredor dels japonesos” (1.100 m VI 6, 6a, A1 / A2), a la cara nord de les Grandes Jorasses, de Marc Toralles (Clup Alpino Barcelona), Roger Cararach (CEC) i Bru Bosom (CE de Terrassa).

El tercer premi ha estat ex aequo per l’escalada Santbennedictes (7a – 4a – 300 m) de la paret de Diable de Montserrat, per part de Carlos Morillo (UEC Gràcia), Bernat Villarasa (CE Banyoles) i Nil Alcubilla (CE Flix), i la primera repetició catalana del pilar nord Gareth El Djenun (2.700 m) a Argèlia. Els autors d’aquest projecte pertanyent a la categoria d’escalada en paret són Ferran Rodríguez (CE Cerdanya), Oriol Baró (CEAR) i Miquel Sánchez.

Resolució de la Comissió d’Activitats d’Alt Nivell i Expedicions 2018

Fotos / Premiats