FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 22/02/2024

Nòrdica d’altura a Súria

Bages Marxa nòrdica Excursionisme

La temporada de Marxa Nòrdica ha començat amb una gran estrena. La 1a Marxa de la Salut de Súria (Bages) ha donat el tret de sortida a una campanya que s’allargarà fins al mes de desembre i que recorrerà bona part del país.
L’estrena del Circut Català de l’especialitat es va fer a Súria, organitzada des del Centre Excursionista Súria. El parc Macary i Viader va ser l’epicentre de la prova que va comptar amb 210 participants,6 instructors i 44 col·laboradors repartirs en diferentes tasques com; controls durant el recorregut, controls a les sortides i arribades.
Estrena amb èxit del Circuit Català de Marxa Nòrdica
En total l’organització va proposar dos recorreguts. Un primer de 7Km amb 70md+ i un segon de 12Km amb 250md+.
L’alta participació, la bona temperatura i les ganes de començar la temporada van fer que la prova, que s’estrenva al Circuit, fos un èxit pels organitzadors i participants.
A més a més de la nòrdica també es van dissenyar diferents activitats al voltant de la prova com estands amb productes ecològics i de material esportiu específic.
Cal recordar que el Circuit de Marxa Nòrdica no és competitiu.
La 6a edició del Circuit Català de Marxa Nòrdica

Aquesta disciplina és una de les més noves que ha començat a gestionar la FEEC en els darrers anys. La seva implantació a Catalunya ja és un fet, tant a nivell esportiu com també en aspectes que potencien activitats saludables.

La marxa nòrdica va néixer a Finlàndia com una forma d’entrenament per als esquiadors de fons a l’estiu. Consisteix a caminar amb uns bastons especialment dissenyats per a aquesta activitat esportiva amb una tècnica específica. A més, és una de les activitats físiques esportives més beneficioses per a la salut. No es tracta només de caminar amb bastons, sinó que consisteix a incorporar, al patró de la marxa natural de caminar a peu, l’ús actiu d’un parell de bastons dissenyats especialment per activar el tren superior i la part central del cos, tot aconseguint un impuls que facilita l’eficiència de la marxa.

Des de fa sis edicions se celebrar el Circuit Català de Marxa Nòrdica que aquest temporadaa comptarà amb un total de disset proves repartides per tot el territori català. El circuit, no competitiu, aumenta així en dues proves respecte l’última edició.

La pròxima cita amb el Circuit Català serà el 2 de març a la Marxa de la Clotxa que es disputarà a Bot (Terra Alta). El calendari s’allargarà, com és habitual, fins al mes de desembre quan la marxa nòrdica de la Imperial Tarraco Trail del Club Excursionista Alliberadrenalina tancarà el circuit amb una marxa de 13km de distància i 170m de desnivell positiu pels voltants de Tarragona i en el qual els marxaires podran descobrir el Patrimoni Històric del Pont del Diable.