FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Enric López
Foto: Enric López

Notícies - 28/02/2021

Nissaga de campions d’esquí de muntanya a Panticosa

Esquí de muntanya

La 39a edició de la Travesía Club Montaña Pirineos, celebrada a l’entorn del Balneari de Panticosa (Osca), ha tancat la Copa d’Espanya d’Esquí de Muntanya de la FEDME. Els esquiadors catalans han tornat ha arrasar en totes les categories aconseguint un total de 32 medalles, demostrant que tenim un present i un futur d’esportistes realment prometedor.

La cita arrancava dissabte amb la prova vertical, disputada a l’estació d’esquí de Formigal sobre un traçat de 3 km i un ascens de 700 m positius. El podi ha tingut clar color català, amb victòries de Pere Rullán (La Molina Club d’Esports) i Silvia Puigarnau (AE Matxacuca); segona posició per a Martí Lázaro (CE Ripoll) i Júlia Vila (Ski Club Camprodon) i el bronze per a Jordi Alís (CE Cerdanya Skimo Team). Guillem Farriol (UE Matadepera) i Pau Marin (CE Cerdanya), sisè i setè de la general, es penjaven l’or i la plata respectivament en la categoria promesa.

Els més joves del CTEMC també deixaven mostres del seu talent copsant els podis de les categories inferiors. El júnior Roger Fíguls (AE Pallars) aconseguia la plata; els juvenils Pau Carol (CE Banyoles), Martina Gonfaus i Maria Butxaca (AE Mountain Runners) or, plata i bronze i els cadets Aina Garreta (CE La Pobla de Segur) i Erola Rocias (CE Cerdanya Pirineus) plata i bronze.

També destacar l’actuació dels més petits que venen amb molta empenta, amb Gil Rocias i Núria Balaguer (AE Mountain Runners) ocupant el lloc més alt del podi, Álvaro Gallardo (CE Cerdanya Skimo Team) la plata i Mariona Flores (Club CE Avinyó) el bronze.

La cursa individual també es tenyeix de color quatribarrat

La prova reina, de 15 km i 1600+, ha transcorregut pel circ del Balnerari de Panticosa amb un recorregut realment espectacular i amb transicions emocionants, amenitzat per un entorn d’alta muntanya i envoltat de cims que freguen els tres mils metres d’alçada.

A l’igual que la vertical, els esportistes catalans han sigut els grans dominadors d’una prova no exempta d’emoció. Nil Cardona (Ski Club Camprodon), Jordi Alís (CE Cerdanya Skimo Team) i Martí Lázaro (CE Ripoll) han estat els esquiadors més ràpids, completant el recorregut en menys de dues hores. Júlia Casanovas (CE Cerdanya Skimo Team) ha guanyat amb solvència la cursa femenina, per davant de la basca Uxue Fraile i la també catalana Silvia Puigarnau (AE Matxacuca).

Bon paper també dels joves, amb victòries del júnior Oriol Oliver (Ski Club Camprodon), els juvenils Pau Carol (CE Banyoles) i Martina Gonfaus (AE Mountain Runners) i la cadet Aina Garreta (CE La Pobla de Segur); plata per a la cadet Erola Rocias (CE Cerdanya Pirineus) i bronze per a la juvenil Maria Butxaca (AE Mountain Runners).

Els infantils també han tornat a demostrar la seva vàlua, amb victòries d’Álvaro Gallardo (CE Cerdanya Skimo Team) i Núria Balaguer (AE Mountain Runners), plata per a Gil Rocias (AE Mountain Runners) i bronze per a Mariona Flores (Club CE Avinyó).