FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Quim P. Casadesús
Foto: Quim P. Casadesús

Notícies - 07/05/2022

Neteja i celebració al Pedraforca

Berguedà Excursionisme Natura

Mocadors de paper al costat del camí, tovalloletes, alguna mascareta o envolcalls de plàstic són alguns dels elements que s’han trobat a l’acte de neteja que s’ha fet al Pedraforca.

Aproximadament una cinquantena llarga de voluntaris han realitzat una neteja des de l’aparcament del Mirador de Gresolet, cap a la zona del Refugi Lluís Estasen i fins i tot arribant al coll del Verdet. En aquest recorregut s’han trobat coses que han deixat als voluntaris sorpresos com; un bidó de ferro, una màrfega, una totxana o fins i tot un neumàtic.

L’organització ha volgut amb aquesta neteja fer una crida més a la conscienciació per a mantenir nets i respectar els espais naturals del país. Amb això es vol remarcar l’existència de diferents residus i del mal que aquests poden fer en un entorn protegit com aquest. La neteja ha servit per a deixar neta una de les zones més transitades per aquella gent que vol fer alguna activitat a la muntanya del Pedraforca.

Des de l’àrea de natura de la FEEC es treballarà per poder seguir realitzant accions de neteja conjuntes amb els Parcs Naturals i espais protegits del país en els pròxims mesos.

L’acte que ha rebut el nom de “Fem dissabte al Pedraforca”  ha estat organitzat pel Parc Natural del Cadí Moixeró conjuntament amb la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya i els ajuntaments de Saldes i Gósol. 

A la neteja hi han participat entre altres el mateix director del PN del Cadí Moixeró, Jordi Garcia-Petit, l’alcalde de Saldes, Moises Massanas, membres de la fundació Kilian Jornet, el cap de l’Àrea de Natura de la FEEC, Gil Erra, membres de la junta de la FEEC, l’expresident de la FEEC, Francesc Sanahuja o el Director General de Polítiques Ambientals de la Generalitat, Marc Vilahur.

L’esdeveniment ha servit també per donar el tret de sortida a la celebració dels 40 anys del Paratge Natural d’Interés Nacional del Massís del Pedraforca. 

La celebració s’ha fet al mateix mirador de Gresolet on  l’orquestra Trama, grup de música tradicional dels Pirineus, ha fet un concert amb instruments tradicionals i sense amplificar, acompanyat d’un aperitiu pels participants de la neteja.