FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 17/11/2016

Neix Itineraris Parcs, la nova app d’itineraris senyalitzats de la Xarxa de Parcs Naturals

Excursionisme

La Diputació de Barcelona ha creat Itineraris Parcs, una aplicació de mòbil que ajuda a planificar els itineraris senyalitzats dels dotze parcs de la Xarxa de Parcs Naturals. A més, ajuda a l’usuari a descobrir una gran quantitat de racons emblemàtics mentre coneix els elements més rellevants del seu patrimoni natural, cultural i històric.

L’aplicació presenta 183 itineraris senyalitzats, vuit dels quals estan adaptats per a APP1persones amb alguna dificultat de mobilitat o visual, i més de 480 punts d’interès en format mapa o llista.

Cada itinerari disposa d’una fitxa descriptiva, un mapa, la durada, els quilometres, el perfil topogràfic i fitxers multimèdia relacionats amb la ruta. Els tracks es poden ordenar segons diferents criteris i compartir a través de les xarxes socials, el correu electrònic o WhatsApp.

Els itineraris senyalitzats de la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona són itineraris homologats, identificats en el territori amb plafons informatius i fites d’inici, que transcorren per indrets dels espais naturals i garanteixen l’equilibri i la
conservació de l’entorn.

Itineraris Parcs és una aplicació gratuïta i està disponible per Android i iOS.

La FEEC i la Diputació de Barcelona tenen signat un conveni de cooperació i col·laboració per al foment de la pràctica de l’excursionisme d’una manera compatible amb els valors naturals i culturals a la Xarxa de Parcs Naturals.

Foto de capçalera: Oriol Clavera