FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 14/05/2019

Navàs i Montserrat marquen l’equador del Circuit Català de Caminades de resistència

Bages Caminades de resistència

El Circuit Català de Caminades de resistència de la FEEC ha arribat a l’equador amb la 32a edició de la Marxa Romànica de Resistència, organitzada pel Centre Excursionista de Navàs, i la 10a Caminada Sants – Montserrat, a càrrec de la Unió Excursionista de Catalunya de Sants, ambdues celebrades el passat 11 de maig.

La caminada de Sants – Montserrat, que va néixer l’any 2010 gràcies a un grup d’amics, l’any 2017 es va consolidar entrant dins del Circuit Català de Caminades de Resistència. El recorregut ha començat a la Rambla de Sants de Barcelona i ha finalitzat a la Plaça del Monestir de Montserrat, superant els 64,3 quilòmetres amb 3.800 metres de desnivell acumulat. L’organització ha adaptat l’itinerari per evitar al màxim l’asfalt i fer-lo més muntanyenc i atractiu.

Navàs ha estat l’escenari de la 32a Marxa Romànica de Resistència

La Marxa Romànica de Resistència és una prova força exigent, amb 83,5 quilòmetres i 5.300 metres de desnivell acumulat.

El recorregut, que ha començat i acabat al municipi de Navàs, ha seguit el GR 176, també conegut com a Ruta del Romànic. És un atractiu itinerari circular que passa al voltant de nou municipis diferents per les comarques del Bages i el Berguedà. A més, enllaça el màxim nombre d’ermites romàniques del territori. La finalitat d’aquesta marxa ha estat fomentar, al centenar de participants, l’esport i promocionar el territori a través de l’interès cultural i històric de la zona.

El calendari de Caminades de resistència de la FEEC seguirà avançant amb la 2a Marxa de Colldejou el proper dia 18 de maig. Una caminada organitzada pel Club Excursionista Reddis de 48 quilòmetres i 4.830 metres de desnivell.