FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: FEEC - Pat Soler
Foto: FEEC - Pat Soler

Notícies - 14/05/2023

Natàlia González sisena a la Skyrace des Matheysins

Curses per Muntanya Curses per Muntanya Seleccions catalanes

Natàlia González s’estrena a la Copa del Món amb una meritòria sisena posició a la Skyrace des Matheysins, segona parada del circuit internacional de la Skyrunning. 

La selecció catalana de Curses per Muntanya ha debutat aquest cap de setmana a la Copa el Món a la Skyrace des Matheysins segona jornada de la Copa del Món de Skyrunning a SaintHonoré al departament de l’Isère a França.

El combinat català s’han enfrontat a un recorregut de 25 km amb 1930 positus. Una cursa marcadament técnica especialment a la seva part alta, des del cim del Tabor 2.389m, punt més alt del recorregut, fins al Piquet de Nantes 2216 m. Una zona de cresta equipada amb cordes fixes, xarxes de protecció i encara força neu que han dotat d’un plus de complexitat i de vertader skyrunning a la cursa. Tot això amanit amb molta boira, fred i amb una sensació tèrmica de temperatura negativa.

El resultat més destacat ha estat per Natàlia González, qui tot i l’alta tecnitat de la cursa s’ha mantingut entre la segona i la tercera posició fins al cim del Tabor punt més alt de la cursa. La secció de les cadenes l’ha fet recular posicions fins a la sisena que ha mantingut fins a meta. Georgina Gabarró, també ha dut a terme una carrera ben lluitada i gaudida tot i no sentir-se en el seu pic de forma. Creua la línia de meta en 12a posició. Els germans Calvó, Ivan i Julen finalitzen en 26 i 40 posició respectivament en una una cursa que els ha fet gaudir per la seva tecnicitat afegida tot i conèixer el recorregut de passades edicions.

El podi de la masculina s’ha resolt amb la victoria del francés Frédéric Tranchand, Roberto de Lorenzi, es fa amb la plata. El bronce ha estat per Antonio Martínez. En fémines s’ha impossat la Clémentine Geoffray per davant de la Noémie Vachon i la americana Hillary Gerardi. Iris Pessey primera a la Calamorro, ha estat cuarta avui.

La selecció catalana té marcat en un principi un calendari internacional de tres curses més de la Copa del Món aquesta temporada on buscarà situar-se en el llocs privilegiats de la competició.