FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 12/05/2019

Muntanya, natura i aventura al Campament Infantil de Catalunya

Alta Ribagorça Pallars Jussà Pallars Sobirà Val d'Aran Campaments

El Centre Excursionista de Catalunya torna a organitzar el Campament Infantil de Catalunya, adreçat a les nenes i nens d’entre 6 i 13 anys durant l’estiu. El Campament tindrà lloc a la Vall d’Àneu, al peu del Parc Nacional d’Aigüestortes i el Parc Natural de l’Alt Pirineu.

Els nens i nenes que tinguin una edat compresa entre 6 i 13 anys podran gaudir de l’estada en dues dates diferents: la setmana del 7 al 14 i la del 14 al 21 de juliol. Els que tinguin entre 6 i 8 anys també tenen l’opció de fer una estada més curta, del 10 al 14 i del 17 al 21 de juliol.

Durant els 8 dies d’activitats combinaran muntanya, natura i aventura a càrrec de professionals titulats i voluntaris del CEC. Les activitats que es realitzaran seran:

  • Canoa: els més petits podran practicar els dots de navegants passant un matí a l’embassament de la Torrassa a la Guingueta d’Àneu. Totes les edats podran fer l’activitat.
  • Descens de canons: serà el barranc de Berrós el lloc on les nenes i nens d’entre 9 i 13 anys podran iniciar-se a la disciplina.
  • Iniciació a l’escalada i tècniques de descens en ràpel: tots els nens podran iniciar-se al món vertical i totes les seves possibilitats.
  • Ràfting: els més petits, d’entre 6 i 8 anys, podran fer el tram infantil i podran descobrir una nova vessant del riu Noguera Pallaresa.
  • Joc de 24 hores: els monitors prepararan una activitat de 24 hores farcides de jocs i reptes per a totes les edats.
  • Excursions i miniruta: els més petits podran gaudir de diferents rutes pel Parc Natural de l’Alt Pirineu a càrrec d’un tècnic esportiu professional que farà ensenyar-los a moure’s de la manera més autosuficient possible.

Aquest serà ja el tercer any que s’organitzen els campaments amb el repte de convertir-se en una trobada anual de referència com a Campaments Infantils de Catalunya. Per aquest motiu, la FEEC dona suport a aquesta iniciativa i tots aquells membres de les entitats de la federació gaudiran del mateix preu d’inscripció que els socis del CEC. Els campaments volen transmetre els coneixements per fer muntanya que han de servir als més petits per poder conèixer i respectar el medi que els envolta i fer la muntanya més segura.

L’activitat està homologada per l’Ajuntament de Barcelona i ofereix la possibilitat de demanar una beca. Les inscripcions als campaments es formalitzaran a través d’aquesta web.