FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 22/06/2015

Moren tres membres del Centre de Tecnificació d’Alpinisme de Catalunya en una allau a Kirguizistan

Alpinisme

Una allau ha sorprès als esportistes del Centre de Tecnificació d’Alpinisme de Catalunya (CTAC) de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) que es trobaven al Kirguizistan, a l’Àsia Central, en plena expedició. L’accident ha provocat la mort de tres membres del CTAC: Àlex V. C., de 24 anys, veí d’Ontinyent i membre de l’Associació Esportiva Pallars; Josep C. C., de 24 anys, veí de Ripoll i membre del Grup Excursionista i Esportiu Gironí (GEiEG); i Pol R. V., de 18 anys, veí de Tarragona i membre de l’Agrupació Catalana Colldejou de Promoció Excursionista.

En el moment de l’allau que ha provocat l’accident mortal, que es va poder comunicar diumenge 21 de juny, a les 22.46 hores (18.46, hora catalana), els membres de l’expedició es trobaven escalant una paret al Kirguizistan, país molt muntanyós de l’Àsia Central, que limita amb la Xina a l’est, el Kazakhstan al nord, el Tadjikistan al sud, l’Uzbekistan a l’oest, i amb capital a Bixkek.

La resta dels components de l’expedició es troben bé i ara mateix estan realitzant tasques per recuperar els cossos dels seus companys. Des de l’ambaixada espanyola situada al país veí de Kazakhstan s’han iniciat els processos pel retorn dels membres de l’expedició. La FEEC s’uneix al dol de les famílies i amics dels alpinistes.

La FEEC, que s’ha posat en contacte amb les famílies dels difunts, s’ha posat en contacte, seguint el protocol, amb l’ambaixada espanyola, el Cos dels Mossos d’Esquadra i l’assegurança dels expedicionaris, i s’han començat a organitzar les tasques de rescat dels cossos.

L’expedició, amb un total de 10 membres, havia sortit el passat 16 de juny de Barcelona en direcció a la capital del Kirguizistan i tenien previst tornar el 15 de juliol a casa.

A mesura que es tinguin més dades de l’accident i la seva evolució la FEEC informarà degudament.

Plànol-zona-accident-Kirguizistan