FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 29/04/2018

Mor la llibretera Roser Quera

Excursionisme

Roser Quera i Simon ha mort a l’edat de 78 anys, el 28 d’abril. La Roser Quera representava la tercera generació de llibreters de la llibreria Quera, que va obrir les seves portes al cèntric carrer Petrixol, a Barcelona, el 2 de febrer de 1916.

Roser Quera va assumir la direcció de la llibreria l’any 1990, tot i que des de que va néixer va viure per la botiga. Va créixer envoltada de llibres d’excursionisme i teatre, i la seva infantesa i joventut van transcórrer entre esbarts i agrupaments.

El 2005, la Roser Quera es jubila i deixa pas a la quarta generació, a Raimon Quera. Amb ell comença una nova etapa per la llibreria, l’actual.

Roser Quera ha estat -igual que les generacions passades i futures- tot un referent per la cultura muntanyenca catalana. La llibreria ha suposat, i suposa, un punt de confluència entre les entitats excursionistes, la literatura de muntanya i el propi muntanyisme.

El 2016, la llibreria Quera va celebrar el centenari de la seva inauguració. La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) va guardonar aquest aniversari amb un reconeixement a la festa anual de la Federació. Raimon Quera va rebre el guardó de mans del president de la FEEC, Jordi Merino, i dels seus tres vicepresidents: Meritxell Soler, Lluís Simó i Josep Casanovas.

Foto / Col·lecció Llibreria Quera