FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 01/01/2021

Mor Carles Albesa, primer director de la revista Vèrtex i ensenya d’or de la FEEC

Federats Ensenya d'Or

“En totes les organitzacions hi ha persones que destaquen pel seu compromís, empenta i entrega abnegada. Els pals de paller, els líders naturals, l’esperit dels quals es manté al llarg de molts anys” així començava la seva introducció a l’última entrevista que Xavier Maduell li va fer a Carles Albesa a la revista Vèrtex.

Carles Albesa (Barcelona 1927 – 2020) va ser un apasionat de la muntanya entesa com un indret on anar a contemplar sempre un paisatge diferent, una espurna que l’ajudava i que li servia d’inspiració. Inquiet, estudiós i detallista Albesa es va significar dins del món de l’excursionisme català a mitjans del segle passat quan va entrar a formar part de la família del Club Excursionista de Gràcia. Allà Albesa fou director de la secció de muntanya, vicepresident i president del CEG.

Carles Albesa va començar a col·laborar amb diferents publicacions de muntanya fins que a l’any 1966 es converteix en el primer director de la revista Vèrtex.

Albesa fou l’encarregat de donar cos a la que avui és la revista esportiva i de muntanya més llegida del país. Ell fou l’encarregat de lluitar per l’accent de Vèrtex i per protegir la revista que va començar a introduir el català a les seves pàgines en temps de dictadura.

Carles Albesa fou reconegut amb l’ensenya d’or de la FEEC l’any 2016 per la seva tasca per l’excursionisme i com a fundador de la revista Vèrtex en l’any que la revista va arribar als 50 anys.

Des de la FEEC volem agrair la tasca realitzada per en Carles en els seus anys de compromís i dedicació a la muntanya i enviar el condol a familiars i amics del Club Excursionista de Gràcia en aquests moments complicats.