FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 31/07/2019

Mor Antoni Satorra, president del Centre Excursionista de Lleida

Federats

Antoni Satorra Vallverdú, president del Centre Excursionista de Lleida, va morir ahir a l’edat de 63 anys, després d’una llarga malaltia. Programador informàtic, era un apassionat de la muntanya en totes les seves facetes, sobretot de l’espeleologia. Canviava d’esport en funció de l’època de l’any, havent practicat vies ferrades, descens de barrancs, raquetes de neu, senderisme i alpinisme.

Nascut a Puiggròs (Garrigues) el 1955, es traslladà a Lleida el 1984. Des de llavors que formava part del CEL, més de trenta anys, i en feia tres que n’era el president. Havia fet diferents expedicions al Marroc en la recerca bioespeleològica i havia recorregut amb constància tots els racons del Pirineu.

Fruit de la seva passió per la muntanya, Satorra, juntament amb Joan Ramon Segura, es va convertí en el guanyador del del XVII Premi Vèrtex. Excursions per la serra de Mont-roig i muntanyes veïnesde Cossetània Edicions, és una guia que recull 27 itineraris a peu per conèixer de primera mà la serra del Mont-roig (Noguera) i les seves muntanyes veïnes: Sant Jordi, Carbonera, Montclús i Sant Mamet. Es tracta de la primera guia dedicada als excursionistes de la serra de Mont-roig, que esdevé el primer esglaó de la complexa xarxa de serralades que formen el Prepirineu català.

També havia publicat articles a La Mañana i El Segre i a les revistes Ara LleidaAresta i Grallera.

El comiat es durà a terme a les 16 h a la sala Ecumènica del tanatori de Lleida. Descansa en pau, Antoni.