FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 27/04/2015

Montserrat regula temporalment l’activitat al sector de ‘la Desdentegada’

Escalada esportiva Escalada

El Cos d’Agents Rurals i el cos tècnic del Patronat de la la Muntanya de Montserrat informa de l’estat actual de les zones sotmeses a regulacions, després del treball de camp efectuat entre el 13 i el 23 d’abril. A causa d’un canvi de situació del niu de la parella de rapinyaires durant els darrers dies, es reobre la zona de la Cova de l’Arcada – La Proa, i es tanca temporalment la franja situada a la part superior del sector d’escalada esportiva, la Desdentegada.

A les zones regulades no hi són permeses la pràctica de l’escalada ni la realització de vies ferrades ni canals equipades, o qualsevol altra activitat que pugui causar molèsties a la fauna rupícola, amb excepció del senderisme.

L’any 2008 el Patronat de la Muntanya de Montserrat va signar un acord sobre la regulació de l’escalada, les vies ferrades i les canals equipades al Parc Natural, on s’incloïen les àrees on, de manera temporal o durant tot l’any, quedaven regulades aquestes activitats per a poder conservar les aus rupícoles que nidifiquen a la zona.

Tota la informació sobre les zones regulades la trobareu aquí: Comunicat del Patronat de la Muntanya de Montserrat.