FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Xavier Capdevila
Foto: Xavier Capdevila

Notícies - 23/08/2023

Montserrat i Montsant, singulars i simbòlics

Anoia Bages Baix Llobregat Priorat Societat

Per primera vegada els espais natuals de Montserrat i Montsant es converteixen en l’eix central d’un curs especialitzat universitari.

La Fundació Universitat de Girona: Innovació i Formació organitza un curs d’especialització que aprofundirà entre la relació dels massissos de Montserrat i de Montsant i el seu particular simbolisme per a les persones. Aquest enfocament es basarà, sobretot, en la singularitat d’aquestes muntanyes i de la mateixa relació amb els individus.

La formació explicarà diferents aspectes com l’espiritualitat, el paisatge, el turisme, etc. d’aquests parcs naturals, analitzarà els dos models de gestió i, en definitiva, farà una immersió a dos espais que no s’entenen sense el simbolisme.

El curs serà dirigit per Ricard Fernàndez, geòleg, membre ECAM i guia de muntanya amb una àmplia experiència, i Sílvia Gili, biòloga especialitzada en la conservació de la natura. Tant Fernàndez com Gili també formaran part del professorat juntament amb altres personalitats de renom de l’activitat muntanyenca, com Sílvia Vidal, alpinista catalana o el monjo de Montserrat Ramon Oranias, escalador i federat a la FEEC.

Aquesta formació de la Fundació Universitat de Girona tindrà lloc als parcs naturals de Montserrat i Montsant del pròxim 18 de novembre al 12 de desembre. Per a més informació, pot consultar-se la pàgina del curs.