FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 02/07/2015

Montserrat comunica l’estat de les àrees regulades per l’escalada, vies ferrades i canals equipades a partir del juliol

Escalada Excursionisme

El cos tècnic del Patronat de la Muntanya de Montserrat amb el Cos d’Agents Rurals informen de l’estat actual de la regulació de l’escalada, les vies ferrades i les canals equipades en tot el Parc Natural on, temporalment, es regulen aquestes activitats amb l’objectiu de conservar les aus rupícoles nidificants a la zona.

A partir d’aquest mes de juliol, el Patronat vol recordar que a les zones A no es permet l’escalada durant tot l’any: Serrat de la Vinya Nova – Sajolida, Cap de les Canals, Serrat del Cabrit – Canal de Cirers i Recinte del Monestir. A les zones B es permet l’escalada a partir d’aquest 1 de juliol: Pollegons, Clot del Tambor i Les Feixades i Cova del Duc. A les zones C s’hi permet l’escalada des de fa un mes, a data de l’1 de juny: Plecs del Llibre i Montgròs, Roca Roja, Frares i Cova Roja, Mullapans, Santa Cova, Salnitre i Garrigoses, Degollats, Serrat del Moro i Paret dels Diables i Paret de l’Aeri.

A la zona D i E es manté la regulació fins el 31 de juliol: Camí de les Feixades i part superior de La Desdentegada. En el sector del Totxo de Ponent (Clot de la Mònica) s’aixeca la regulació i en canvi les vies d’escalada afectades del sector de la Soga de Satán de Can Jorba segueixen regulades fins a finals de mes. La resta del Parc Natural de la Muntanya de Montserrat és d’ús lliure.

Tota la informació detallada sobre les zones regulades la trobareu en el Comunicat del Patronat de la Muntanya de Montserrat.