FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Montse Martínez, plata a la primera prova de la Copa d’Espanya de Curses per Muntanya, a Miranda de Ebro | FEEC

Notícies - 17/03/2015

Montse Martínez, plata a la primera prova de la Copa d’Espanya de Curses per Muntanya, a Miranda de Ebro

Curses per Muntanya

La ciutat de Miranda de Ebro (Burgos) ha acollit aquest diumenge 15 de març la primera prova de la Copa d’Espanya FEDME – Gran Premi Buff Salomon 2015 de curses per muntanya. La cursa ha comptat amb la participació de la Selecció Catalana de Curses per Muntanya, que iniciava la temporada amb aquesta prova.

Els catalans s’han classificat en les primeres posicions, destacant la plata de l’atleta del Centre Excursionista de Santa Perpètua, Montse Martínez, que ha completat els 34 quilòmetres i els 3.400 metres de desnivell acumulat de la cursa en 3 hores, 30 minuts i 29 segons, fent podi amb la vencedora, l’andalusa Gema Arenas (3 hores, 24 minuts i 10 segons), i la 3a classificada, Raquel Martínez (3 hores, 30 minuts i 40 segons). El podi masculí l’han format l’andalús Daniel Garcia (2 hores, 50 minuts i 38 segons), el gallec Luis Calvo (2 hores, 52 minuts i 39 segons) i el balear Toni Roldan (2 hores, 52 minuts i 45 segons). El millor català en categoria absoluta ha estat Andreu Simon, en 8a posició; seguit de prop per Diego Arroyo de l’Associació Esportiva Matxacuca.

Jan Margarit i Marc Traserra, al podi júnior de Miranda de Ebro

En categoria júnior el jove corredor de Matadepera, Jan Margarit, del Centre Excursionista Ponsticà s’ha penjat la plata emprant un temps de 49 minuts i 16 segons per completar els 11 quilòmetres i 900 metres de desnivell acumulat de la seva prova. El bronze ha estat pel corredor de les Masies de Voltregà, Marc Traserra, de l’Associació Esportiva Matxacuca, que ha fet un temps de 49 minuts i 24 segons.

Gemma Colomé i Mikel Besora, or en categoria promesa

En categoria promesa, que es competia corrent el recorregut llarg, Gemma Colomé del Centre Excursionista Refalgarí ha vençut a la valenciana Aine Sentous i s’ha penjat l’or amb 3 hores, 47 minuts i 10 segons, sent 10a a la classificació general. En nois, Mikel Besora de l’Associació d’Alumnes i Exalumnes de l’Escola del Treball, s’ha classificat en 1a posició amb un temps de 3 hores, 1 minut i 23 segons, per davant del valencà Víctor Serrano i el balear Damian Ramis, i adjudicant-se el 10è lloc de classificació general masculina.