FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Marta Anglès
Foto: Marta Anglès

Notícies - 12/05/2024

Montornès del Vallès es converteix en l’epicentre de l’excursionisme més familiar

Vallès Oriental Excursionisme Excursionisme

La II Jornada d’Excursionisme Infantil, Juvenil i Familiar organitzada conjuntament per l’AE Lleure Montornès i la vocalia d’Infància, Joventut i Famílies de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) s’han celebrat a Montornès del Vallès (Vallès Oriental). 

Uns 40 assistents de diferents entitats excursionistes van passar un matí entretingut i força productiu amb les tres ponències i tallers inclosos en el programa de la jornada.

El tret de la sortida de la jornada el van donar la Maria, la Candela, la Clàudia, la Martina i l’Andrea, 5 noies de la secció infantil i juvenil del CE Llinars del Vallès, que van explicar d’una manera molt didàctica i entretinguda els orígens de la seva secció i com s’organitzen. Aquesta entitat fa uns 40 anys que fomenta l’excursionisme entre la població infantil i juvenil i els avala l’experiència i la voluntat de treball voluntari i altruista. 

La representant de l’Àrea de Natura de la FEEC, Merche González, va ser l’encarregada d’explicar com sensibilitzar als infants i joves en la cura de la natura i va aportar diferents iniciatives per poder-ho treballar des de les entitats.

La Carol Amat, de la Fundació Catalana d´Autisme, i l’Eneko Garcia de Mendoza, tècnic de muntanya autista, van explicar en què consisteix l’autisme i com poder incloure infants i joves autistes a les activitats de muntanya que fan les diferents entitats.

Per acabar la jornada, va tocar una sessió pràctica amb  l’Iñigo Soteras i el Jeroni Garcia, del Comitè de Seguretat i Salut de la FEEC. Els assistents, dividits en dos grups, van participar en una sessió pràctica de primers auxilis aplicats, sobretot a nens, però extrapolables a totes les edats. 

El president de la FEEC, Jordi Merino, i el vicepresident, Josep Casanovas, van assistir al costat de la vocal de joventut i família, Marta Anglès, a les jornades.

Després d’una primera jornada que es va celebrar l’any passat a la seu de l’AE Talaia de Vilanova i la Geltrú, aquest any més entitats s’han animat a participar-hi a Montornès del Vallès i, això, i la bona valoració dels assistents, ens encoratja a seguir amb aquest tipus de formacions i trobades anuals. Seguirem cuidant l’excursionisme infantil i juvenil perquè són la base i el futur de les entitats.