FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Modificacions temporals en la regulació de l’escalada a Montserrat | FEEC

Notícies - 15/04/2014

Modificacions temporals en la regulació de l’escalada a Montserrat

Escalada

El Patronat de la Muntanya de Montserrat ha anunciat la decisió d’aixecar la regulació que afecta a la Paret de l’Aeri (una àrea de la zona C-9), i de tancar temporalment un tram de la Paret dels Diables, concretament des de la via Sendero luminoso fins a la via Anna Amigó, ambdues incloses.

El Cos d’Agents Rurals i el cos tècnic del Patronat de la Muntanya de Montserrat està treballant des del mes de gener per garantir una ordenació lògica de les diferents vies d’escalada en certes zones de la muntanya. El motiu és que hi havia una concentració massa elevada de vies d’escalada en certes agulles i sectors que, en alguns casos, a més a més, afectaven a àrees de nidificació d’aus rapinyaires.

Tanmateix, es manté la regulació a l’àrea del Serrat del Moro fins el 31 de maig. A partir de l’1 de juny, però, ja estarà permès escalar en aquesta zona i a la franja de la Paret dels Diables grafiada a les següents imatges. La resta de les vies d’escalada de la zona C-9, queden lliures de regulació. I, fins a nou comunicat, la resta de zones de la muntanya de Montserrat es mantenen amb la mateixa regulació.