FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 19/04/2014

Modificació d’un tram de la 5a etapa del GR 2 a les Preses, la Garrotxa

L’Àrea de Senders de la FEEC informa d’una modificació en un tram de la 5a etapa del GR 2, que uneix les localitats de Santa Pau i les Preses, a la Garrotxa. A causa d’una situació creada pel tall de l’itinerari d’aquest sender de gran recorregut a l’arribada de les Preses per part del propietari d’una finca, i de comú acord amb l’ajuntament del municipi, s’ha cercat una solució per tornar a fer accessible l’accés a les Preses tot seguint el GR 2.

Aquesta solució, a més de resoldre el problema existent, permet reduir la part de carretera que s’havia de fer per arribar a la població esmentada. D’altra banda, representa una important millora en la qualitat de l’itinerari, ja que bona part del nou recorregut és per zona boscosa, es passa per algunes masies antiquíssimes i per dues ermites molt interessats, entre les quals hi ha la de sant Jaume del Corb, d’estil arquitectònic romànic.

Tot i que la longitud del tram s’ha allargat una mica i cal superar un desnivell que abans no existia, el canvi val molt la pena, tant des d’un punt de vista excursionista com paisatgístic.

GR 2 Mapa itinerari nou tram 5