FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Mireia Miró i Laetitia Roux, molt fortes a les dues primeres etapes de la històrica Pierra Menta | FEEC

Notícies - 12/03/2015

Mireia Miró i Laetitia Roux, molt fortes a les dues primeres etapes de la històrica Pierra Menta

Esquí de muntanya

La cursa d’esquí de muntanya per etapes més coneguda i prestigiosa del món, la Pierra Menta, celebra aquest any el seu 30è aniversari, comptant una edició més amb esquiadors catalans competint amb atletes de tot el món.

Primera etapa, per Matteo Eydallin i Damiano Lenzi i Emelie Forsberg i Axelle Mollaret

Dimecres 11 de març s’ha celebrat la primera etapa de la prova, una contra-rellotge exigent de poca distància i que han guanyat la parella formada entre Matteo Eydallin i Damiano Lenzi (1 hora, 15 minuts i 35 segons), seguits pels francesos William Bon Mardion i Xavier Gachet (1 hora, 16 minuts i 57 segons), i la parella formada per Alexis Sevennec i Didier Blanc (1 hora, 17 minuts i 17 segons). En noies, la sueca Emelie Forsberg, que debuta en aquesta prova, ha fet parella amb Axelle Mollaret i s’han endut la victòria (1 hora, 31 minuts i 8 segons), 10 segons per davant de les segones classificades, la catalana Mireia Miró (Unió Excursionista Catalunya de Gràcia) junt amb la invencible Laetitia Roux (1 hora, 31 minuts i 18 segons), i les terceres Séverine Pont i Jennifer Fiechter (1 hora, 35 minuts i 40 segons).

Kilian Jornet (Club Poliesportiu de Puigcerdà) i Marc Pinsach (Colla Excursionista Cassanenca) han quedat en 7a posició, Nil Cardona (Ski Club Camprodon) i Pièrre F. Gachet en 9a, Marc Solà (Ski Club Camprodon) i Gerard Vila (Grup Excursionista Esportiu Gironí GEiEG) 21a i Joan Reyné (Ski Club Camprodon) i Genís Zapater (Ski Club Camprodon) en 40a. En noies, Clàudia Galicia (Ski Club Camprodon) i Marta Riba (Club d’Esquí de la Pobla de Segur) en 4a posició i Marta Garcia (Club Excursionista de Calldetenes) i Nahia Quinoces en 6a.

Segona etapa per Damiano Lenzi i Matteo Eydallin i Mireia Miró i Laetitia Roux

Aquest matí s’ha disputat la segona etapa de la cursa, on s’han imposat un cop més la parella formada per Matteo Eydalling i Damiano Lenzi, seguits per William Bon Mardion i Xavier Gachet i Michele Boscacci i Robert Antonioli, on Alexis Sevennec i Didier Blanc han quedat quarts. Nil Cardona, que competeix junt amb el francès Pièrre F. Gachet ha estat 8è.

La catalana Mireia Miró i la francesa Laetitia Roux han passat per davant d’Emelie Forsberg i Axelle Mollaret, segones classificades d’avui, i les sueques Séverine Pont i Jennifer Fiechter, terceres. Clàudia Galicia i Marta Riba han tornat a ser quartes.

Per la seva banda, Marc Pinsach ha patit una caiguda que posa en dubte la seva participació a les següents etapes de la prova per als propers dies. La parella formada per Pinsach i Kilian Jornet s’ha classificat en 23a posició. Marc Solà i Gerard Vila s’han classificat en 20a posició i Joan Reyné i Genís Zapater, en 34a.

30 anys de Pierra Menta

La cèlebre Pierra Menta és una competició anual d’esquí de muntanya a Arêches-Beaufort a Savoia, i és una de les tres curses més conegudes dels Alps, al costat de la Patrouille des Glaciers, el Trofeo Mezzalama o el Tour du Rutor. Els atletes han de recórrer una ruta amb molt desnivell acumulat en equips de dos persones i un traçat que cada any varia una mica. Uns 100 quilòmetres i uns 10.000 metres de desnivell positiu al llarg de quatre dies, passant per cims com el Grande Journée (2.460 m), Les Embouchus (2.305 m), Le Mont Coin (2.539 m) i l’etapa reina, al Grand Mont (2.645 m).