FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Mireia Miró i Laetitia Roux es pengen l’or de la seva tercera Pierra Menta | FEEC

Notícies - 16/03/2015

Mireia Miró i Laetitia Roux es pengen l’or de la seva tercera Pierra Menta

Esquí de muntanya

El duet més fort de la mítica Pierra Menta, format per la catalana Mireia Miró i la francesa Laetitia Roux, s’han emportat la victòria de la clàssica cursa d’esquí de muntanya per etapes. Miró i Roux van quedar segones a la primera etapa, però han liderat la prova en totes les altres tres i fins al final, sumant la seva tercera victòria en aquesta cursa, que ja van guanyar juntes el 2011 i el 2013.

Tercera etapa, el ‘Grand Mont’, per Mireia Miró i Laetitia Roux i Matteo Eydallin i Damiano Lenzi

Divendres la barcelonina Mireia Miró (Unió Excursionista Catalunya de Gràcia) i la seva companya d’equip Laetitia Roux van augmentar la diferència de temps amb les seves contrincants, Axelle Mollaret i Emelie Forsberg, amb més de 10 minuts d’avantatge. La tercera etapa, amb sis pujades i 2.741 metres de desnivell positiu, va recórrer 28 quilòmetres i el duet entre Miró i Roux el va completar amb 3 hores, 48 minuts i 35 segons, mentre que Matteo Eydallin i Damiano Lenzi amb 3 hores, 3 minuts i 13 segons.

El podi masculí el van completar William Bon Mardion i Xavier Gachet, arribant un minut més tard que els guanyadors, seguits per Michele Boscacci i Robert Antonioli, que 3 hores, 7 minuts i 52 segons. El podi femení el van completar Axelle Mollaret i Emelie Forsberg amb 3 hores, 54 minuts i 31 segons, i les suïsses Séverine Pont i Jennifer Fiechter amb un minut més de cursa.

Marta Riba (Club d’Esquí de la Pobla de Segur) i Clàudia Galicia (Ski Club Camprodon) van tornar a ser quartes, i Marta Garcia (Club Excursionista de Calldetenes) i Nahia Quincoces setenes. Nil Cardona (Ski Club Camprodon) i Pierre François Gachet novens, i Marc Solà (Ski Club Camprodon) i Gerard Vila (Grup Excursionista Esportiu Gironí GEiEG) es van classificar en 17è lloc. Per la seva banda, Kilian Jornet (Club Poliesportiu de Puigcerdà) i Marc Pinsach (Colla Excursionista Cassanenca) van abandonar després de la primera pujada, per culpa de la caiguda del dia anterior.

La traca final per Mireia Miró i Laetitia Roux i Matteo Eydallin i Damiano Lenzi

Malgrat que la victòria parcial d’aquesta última etapa ha estat per als francesos William Bon Mardion i Xavier Gachet, la classificació general de les quatre etapes ha donat la victòria final als italians Matteo Eydallin i Damiano Lenzi. El podi masculí de la 30a Pierra Menta l’han completat Michele Boscacci i Robert Antonioli.

En noies la victòria de l’última etapa ha estat per l’equip d’Axelle Mollaret i Emelie Forsberg, que ja van guanyar la primera etapa, però la classificació final ha donat la victòria a les invencibles Mireia Miró i Laetitia Roux. En tercer lloc Séverine Pont i Jennifer Fiechte s’han penjat el bronze.

Finalment Clàudia Galicia i Marta Riba s’han classificat en 5è lloc i Marta Garcia i Nahia Quincoces en 7è. Nil Cardona ha estat 9è amb Pierre François Gachet, i Marc Solà i Gerard Vila ene 17è lloc.