FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 03/07/2019

Mingote assoleix el Nanga Parbat i acarona el rècord

Sergi Mingote ha assolit el cim del Nanga Parbat (8.126m) i suma així el cinquè vuit mil en el seu repte 3x2x8000.

Mingote es va marcar aconseguir sumar sis vuitmils en un sol any sense oxigen. L’alpinista del Vallès que va renunciar a assolir els tres cims més alts del món en no poder afrontar l’Everest (8.848m) en condicions, ara es troba a només una ascensió d’estrablir un nou registre en el món de l’alpinisme.

Sergi Mingote ha fet el cim del Nanga Parbat per la tradicional via Kinshofer amb el brasiler Moeses Fiamoncini amb qui ja va fer cordada al Lothse. A més a més, Ali Sadpara, l’andorrana Stefi Troguet i l’italià Cala Cimenti també han fet cim amb l’alpinista de Parets. L’ascens ha estat més lent del que s’esperaven perquè han obert la traça conjuntament amb una expedició d’esquiadors russos i del nepalès Nirmal Purja que persegueix el seu repte d’aconseguir els catorze vuitmils en set mesos.

Sergi Mingote al C3 del Nanga Parbat amb els companys de cordada. Foto: Sergi Mingote

Propera parada, Gasherbrum I i II

Però el repte no para. Si volia ascendir sis vuit mils en un any, té temps fins a finals de juliol per aconseguir-ho. Ja en té cinc a la butxaca i el proper objectiu passa per ascendir al Gasherbrum I (8.080 m) i al Gasherbrum II (8.035 m).

El català començava el passat juliol amb el cim del Broad Peak (8.047 m) i seguia amb el K2 (8.611 m) i el Manaslu (8.163 m), amb l’objectiu de coronar sis vuit mils en un any sense oxigen suplementari. El darrer que va aconseguir abans del Nanga Parbat va ser el passat 16 de maig el Lhotse (8.516m) i ara es troba a només un cim per completar el repte.