FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 21/02/2014

Mingma Sherpa, el primer alpinista nepalès a fer els 14 vuit mils, visita Catalunya

Alpinisme

Mingma Sherpa, el primer xerpa a aconseguir coronar els 14 cims de més de 8.000 metres de la Terra, ha passat uns dies a Barcelona i a Tarragona. L’alpinista nepalès, que ha visitat la ciutat i amics alpinistes catalans com l’Òscar Cadiach i el Ferran Latorre, ha passat també pel Camp Nou, després de declarar-se un gran fan de l’equip de futbol català.

Mingma es va convertir, després de fer el cim del Kangchenjunga (8.586 metres) el maig del 2011, en el primer xerpa i el primer nepalès que assolia l’anhelada fita dels 14 vuit mils. El 2013 s’hi va sumar un segon nepalès: ni més ni menys, el seu germà Dawa Sherpa que l’any passat s’afegia a la llista dels alpinistes que han conquerit les 14 muntanyes més altes del planeta. També es dóna la circumstància que es tracta dels primers germans que ho han aconseguit.

Mingma, que té actualment 34 anys, porta des dels 15 treballant a la muntanya, primer acompanyant expedicions, més tard fent de guia i finalment treballant com a professional d’alçada. Actualment ha muntat al Nepal la seva pròpia empresa “Seven Summit Treks”, que es dedica principalment a facilitar la logística en expedicions al Nepal, al Tibet i al Pakistan. El negoci dóna feina a prop de 2.000 persones vinculades al món de la muntanya.

Òscar Cadiach i Mingma Sherpa, units per la muntanya

El tarragoní Òscar Cadiach, que és a punt de completar els 14 cims de més de 8.000 metres de la Terra, marxarà al juny cap al Pakistan per intentar coronar el Broad Peak (8.047 metres). Si arriba al cim, haurà completat el grandíssim repte dels 14 gegants del món. Però perquè el desafiament sigui encara més colossal, l’Òscar es planteja com a següent expedició repetir el Cho Oyu (seria el 14+1 vuit mil) després d’obrir una via a un cim de més de 7.900 metres seguida d’una llarga travessa fins al Cho Oyu. En aquesta ambiciosa empresa té previst acompanyar-se del també alpinista català Jordi Corominas i d’un rus o un portuguès, encara a confirmar. De moment, Cadiach serà acompanyat per Mingma Sherpa en l’expedició del Broad Peak el proper mes de juny.