Feec Notícies -

Notícies - 24/09/2017

Mikel Besora i Anna Carné guanyen la Pujada al Montsià

Curses per Muntanya

La Pujada al Montsià, organitzada per l’AE Alcanar, ha acollit la tercera prova de la Copa Catalana de Curses per Muntanya de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), a Alcanar, el 24 de setembre. Aquesta cursa de les Terres de l’Ebre és una de les més emblemàtiques del calendari català i enguany ha aplegat quasi 500 participants entre totes les categories i distàncies.

En l’onzena edició s’ha mantingut el recorregut que es va estrenar l’any passat amb motiu del desè aniversari i que rep el nom de “diagonal integral a la Serra de Montsià”. Un recorregut de 23,5 quilòmetres i 1.100 metres de desnivell positiu acumulat, que en lloc de ser circular, amb sortida i arribada a Alcanar, és en línia, creuant tota la serra de Montsià, sortint des del mas de Miralles (Amposta) i amb meta a Alcanar.

Mikel Besora i Anna Carné, guanyadors

Mikel Besora (AAEAT) és un dels corredors habituals a la Pujada al Montsià. L’any 2015 va guanyar la cursa i es va proclamar campió de Catalunya amb l’equip AAEAT-Borges. En l’onzena edició de la cursa Besora ha repetit triomf i fa doblet a Alcanar. Besora coneix bé el recorregut de la prova i s’ha mantingut al capdavant amb dos corredors més esperant el seu moment. Després de la darrera pujada, a l’ermita del Remei, ha llançat l’atac definitiu a només tres quilòmetres de meta. Mikel Besora ha guanyat, en un final ajustat, amb un temps de 2 hores i 16 minuts.

Raúl Rota i Jonatan Mora, ambdós del CE Voltreganès ARS, no han pogut respondre a l’atac de Besora i han estat segon i tercer, respectivament. Rota ha creuat la meta a només 14 segons de Besora, mentre que Mora ho ha fet 13 segons després de Rota.

En categoria femenina, Anna Carné (AE Sant Vicenç de Montalt) ha dominat amb autoritat durant els 23 quilòmetres i ha guanyat còmodament amb un temps de 2 hores i 43 minuts. En segona plaça ha entrat Sílvia Puigarnau (CE Guissonenc), amb 2 hores i 51 minuts. La tercera plaça ha estat per Paula Espinach, amb 3 hores i 7 minuts.

A falta de només una cursa per finalitzar la copa catalana, a la Trepitja Garrotxa, Anna Carné i Sílvia Puigarnau mantenen les opcions per emportar-se el títol final. La cursa de la Garrotxa coronarà a la guanyadora.