FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 13/05/2014

MicroCatalunya.cat, un viatge pels pobles amb menys habitants de Catalunya

El periodista Marc Serena, i el fotoperiodista Edu Bayer, juntament amb l’Associació de Micropobles de Catalunya, han engegat un projecte que pretén documentar tots els municipis de menys de 500 habitants que hi ha a Catalunya. La intenció de MicroCatalunya és recórrer amb furgoneta els pobles amb menys habitants de Catalunya per descobrir i explicar què hi passa i com s’hi viu.

La pàgina web, que té un directori amb informació dels 328 municipis de menys de 500 habitants, conté aproximadament 4.000 enllaços. A més, des del projecte es demana la participació de la gent perquè faci arribar fotografies dels diferents pobles a través de la xarxa social Instagram. Actualment ja hi ha a prop de 2.000 fotografies.

Una crida a la participació

Una tercera part dels 947 municipis que hi ha a Catalunya tenen menys de 500 habitants. El projecte pretén ser un punt de trobada per tots aquells que vulguin compartir, corregir o comentar qualsevol cosa dels pobles documentats. La web també ofereix un apartat de vídeos anomenat “La Microtele“.

Fins ara han recorregut els municipis del Montsià, el Baix Ebre, la Terra Alta, la Ribera d’Ebre, el Priorat, el Baix Camp, el Tarragonès, l’Alt Camp, l’Alt Penedès, la Conca de Barberà, les Garrigues, el Segrià, l’Urgell, la Segarra, la Noguera i el Pallars Jussà. A partir d’ara i fins el setembre vinent, tenen previst visitar els municipis de la Val d’Aran, el Pallars Sobirà, l’Alt Urgell, la Cerdanya, el Ripollès, la Garrotxa, l’Alt Empordà, el Pla de l’Estany, el Baix Empordà, el Gironès, la Selva, Osona, el Vallès Oriental, el Vallès Occidental, l’Anoia, el Solsonès, el Bages i el Berguedà.