FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 18/07/2018

Meteomuntanya estrena un apartat de prediccions per a travesses de muntanya

Excursionisme

 

  • El Servei Meteorològic de Catalunya i la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya posen en marxa ‘Predicció travesses’, un nou apartat que permetrà un accés ràpid i detallat al pronòstic meteorològic d’algunes de les rutes més singulars dels nostres massissos
  • També proporcionarà i agilitzarà la consulta quasi a temps real de les dades de les estacions meteorològiques automàtiques situades a les zones d’interès

El director del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), Oriol Puig, i el president de la Federació Catalana d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), Jordi Merino, han presentat al refugi Lluís Estasen de Saldes, un nou apartat al web meteomuntanya.cat, que inclou informació del pronòstic meteorològic per a 6 travesses de muntanya: Carros de foc, Cavalls del vent, Porta del cel, Estanys amagats, Refugis del Torb i els Tres refugis.

L’actuació s’emmarca dins l’acord de col·laboració entre l’SMC i la FEEC que va permetre posar en funcionament el portal Meteomuntanya el novembre de 2016.

Aquest nou producte vol oferir de forma àgil, clara, i optimitzada per a dispositius mòbils, informació meteorològica útil per a planificar convenientment els diversos itineraris que uneixen refugis de muntanya dels nostres massissos.

Aquest nou apartat, anomenat “Predicció Travesses, s’afegeix a tot el seguit de continguts de caire meteorològic o climàtic que MeteoMuntanya ofereix als qui practiquen activitats de muntanya a qualsevol dels massissos del país.

Actualment es calcula que més de 10.000 persones fan aquestes travesses durant l’any a Catalunya. Les més concorregudes són Cavalls del Vent, on unes 5.000 persones fan la ruta (1.900 amb forfet) i Carros de Foc, on les persones que fan la travessa amb forfet ascendeixen a 2.000.

Per darrere, Estanys Amagats o la Travessa dels 3 refugis tenen unes 500 persones de mitjana que realitzen aquests recorreguts.