FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Jordi Maymó
Foto: Jordi Maymó

Notícies - 27/07/2020

Més d’una desena de joves participen a les estades Pirineus

Ripollès Formació

El refugi de Coma de Vaca  ha estat el punt central de les tradicionals estades Pirineus de la FEEC . En aquesta edició, a les estades hi van participar un grup d’onze noies i nois que amb l’ajuda d’experts van passar set dies plegats gaudint i aprenent de la muntanya. Així com també de les tècniques bàsiques i necessàries per poder progressar per terreny d’alta muntanya estival i de tots aquells protocols, coneixements i maniobres que garanteixen la seguretat individual i del grup.

L’aventura va començar a Pardines on tot el grup es va poder conèixer i des d’allí van fer camí cap al Refugi Forestal Tregurà. Només començar, ja van trobar-se davant una adversitat: les fortes pluges i pedregades que els van donar una curiosa benvinguda i els van acompanyar durant tota la primera etapa.

Durant el transcurs dels següents dies, el temps va donar treva i tot el grup va poder gaudir de les travesses diàries i de tots els tallers complementaris què feien; Muntatge d’un refugi de fortuna amb el tarp, explicacions de l’ús de la corda, cintes i mosquetons per assegurar possibles passos complexes en un itinerari de trekking, taller de brúixola, identificació de cims amb rumbs i posicionament amb contra-rumbs i conèixer la tècnica per realitzar un bivac, entre d’altres. Es pot dir que van tenir unes etapes ben completes.

Etapes durant l’estada

Dia 1. Pardines – Refugi Forestal Tregurà

Dia 2. Ref. Tregurà – Coll de Tres Pics – Ref. Coma de Vaca

Dia 3. Ref. Coma de Vaca – Coll de la Marrana – Bastiments – Coll de la Geganta – Serra Gallinera – Ref. de l’Alemany

Dia 4. Ref. Alemany – Portella de Mentet – Pic de la Dona – Coll de la Geganta – Coll de la Marrana – Gra de Fajol – Ref. Coma de Vaca

Dia 5. Ref. Coma de Vaca – Tres Pics – Balandrau – Puig de la Coma – Ref. Coma de Vaca

Dia 6. Ref. Coma de Vaca – Torreneules – Coma del Clot – Pic de Fontnegra – Pic de la Pala – Pic de l’Aliga – Alberg – Pedrisses – Camí dels Enginyers – Ref. Coma de Vaca

Dia 7. Ref. Coma de Vaca – Gorges del Freser – Daió

Tots aquests dies els han servit per aprendre i molt. Però sobretot per aprendre en valors, per guanyar en autonomia, per guanyar criteris a l’hora de prendre decisions i entendre la importància del treball en grup. L’experiència de conèixer nous companys, conviure i compartir durant una setmana els mateixos somnis i passions per l’esport de muntanya fa què aquestes estades siguin un aprenentatge únic i tot un èxit per tots ells.