FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 15/05/2019

Més d’un centenar de reconeixements a la XI Trobada dels 100 Cims

Osona 100 cims

La Trobada dels “100 Cims“, organitzada pel Centre Excursionista Esquirol, ha arribat a les onze edicions aquest diumenge 12 de maig.

La jornada va començar amb la concentració dels participants al davant de la seu de l’entitat organitzadora. A les deu del matí va començar la caminada que va dur als gairebé 200 participants, a baixar a la riera de les Gorgues, que anava força plena d’aigua. Es va passar pel pont del molí de la Bertrana, que curiosament no és a sobre el riu atès que aquest es va desviar en un aiguat, el molí de la Bertrana i el molí de l’Eixerit. La pujada es va fer per un magnífic camí que puja fent marrades protegides per parets de pedra seca i que va ser recuperat per membres de l’entitat. L’arribada de la sortida era a la Pollancreda, un agradable indret herbat on es va continuar la jornada. Paral·lelament a la caminada hi va haver una ruta més turística a la qual van participar unes 20 persones; així, van poder conèixer el carrer Major de l’Esquirol, l’hostal del segle XV que va donar nom a la població, el pont del camí ral de Vic a Olot i la capella del Pedró.

A la zona de la Pollancreda, una gran carpa va acollir als més de 200 inscrits al dinar, amenitzat amb músics de la localitat. Havent dinat hi va haver l’acte de lliurament de premis i reconeixements.

Després de la benvinguda de part de Quim Pla, president del Centre Excursionista Esquirol, i de l’alcalde de la localitat, Àlex Montanyà, es va començar amb el lliurament dels premis dels concurs “Fotocims” i del concurs literari dels “100 Cims”. De cada treball guardonat es va fer la lectura d’un fragment. Seguidament, un membre del Comitè va prendre la paraula per explicar als assistents els canvis en la normativa del repte dels “100 Cims” que hi haurà a partir del dia 1 de juliol de 2019.

Com a preludi del reconeixement als federats que van completar els “100 Cims” durant l’any 2018, es va lliurar una placa a les tres entitats que havien assolit les 2.000 ascensions dels seus socis; el reconeixement als federats que van assolir “2×100 Cims”, que eren 27; i als que van assolir “3x100Cims”, que eren 7. Els protagonistes de la jornada van ser els 92 federats que van completar el repte dels “100 Cims” durant l’any 2018 i que van omplir completament l’escenari.

L’acte es va tancar amb les paraules de Joan Huertos, Cap de l’Àrea d’Excursionisme de la FEEC, que va agrair la gran participació i va encoratjar la continuació de l’activitat dels “100 Cims”. Finalment, en Quim Pla, va acomiadar l’acte, tancant d’aquesta manera una magnífica trobada.