FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Pat Soler - FEEC
Foto: Pat Soler - FEEC

Notícies - 18/09/2023

Més d’un centenar de pubilles s’encorden a Ripoll

Escalada

Les excepcionals parets del Ripollès han acollit el 16 i 17 de setembre la 19a trobada de pubilles escaladores de Catalunya. Més d’un centenar de dones escaladores han pogut gaudir un any més del millor ambient d’escalada.

L’origen de les Pubilles Escaladores va tenir lloc a Montgrony fa vint anys quan dos grups de noies escaladores de Girona i de la rodalia de Vilanova i la Geltrú van coincidir escalant. Engrescades per la coincidència que hi hagués altres noies apassionades per la muntanya, en general, i per l’escalada, en particular, va sorgir la idea de fer una sortida només de noies escaladores i des d’aleshores aquesta trobada ha anat creixent, fins a enguany amb fins a 119 inscrites.

La trobada de Ripoll va comptar amb la una completa xerrada sobre prevenció, rescat a la muntanya a càrrec de Genciana Meneses – dona, mare i bombera – que recentment ha aconseguit, després de superar una exigent oposició, esdevenir bombera GRAE, el grup d’actuacions especials dels bombers.

Meneses va subratllar la importància de no deixar mai de formar-se per anar a la muntanya, i va voler animar a les pubilles a través de la seva experiència com a bombera i alpinista, a no fer-se petites, a confiar en elles i a continuar lluitant amb perseverança per allò que els faci il·lusió.

Un dels moments més emotius de la trobada va ser l’homenatge a l’escaladora Sandra Borrell, també pubilla de Cal Toio, qui mantenia un fort lligam amb les pubilles i que va traspassar enguany a causa de malaltia. La seva música i un parlament per part de la seva família i de les pubilles va acomiadar l’acte en el seu record.

Com no podia ser d’una altra manera la trobada va comptar amb el ja tradicional sopar de germanor de pubilles i el sorteig d’obsequis. La fi de festa va córrer a càrrec de DJ Aubord amb Sound Sistem.

Diumenge al matí es van dur a terme tallers simultanis de Ioga i Moviment a càrrec de Gabriela Folgar i Gemma Guasch respectivament.

En paraules de les mateixes pubilles organitzadores: “Ha estat un cap de setmana intens, de nervis, emocions, xerrades, aprenentatge, tallers i com no podia faltar en una trobada de Pubilles: un sopar plegades amb fi de festa.”