FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Lluís Beardo
Foto: Lluís Beardo

Notícies - 17/05/2022

Més d’un centenar de participants en uns renovats ‘Gorgs’

Pallars Sobirà Descens de barrancs i engorjats

Rialp (Pallars Sobirà) va tornar a ser la seu de la trobada “Gorgs” 2022, i ho va ser amb més d’un centenar de participants en aquestes jornades centrades en la formació per a la pràctica del descens de barrancs.

Aquesta edició de “Gorgs” tenia diferents ingredients que la feien especial entre aquests un primer tastet de la cara competitiva del descens de barrancs.

En total es van formar sis equips per a estrenar el nou reglament competitiu en una de les activitats matinals on també es va fer amb tècnics de l’ECAM una formació en aigües braves a Sort.

Les jornades van estar marcades també per xerrades com la de seguretat que va anar càrrec del membre del comitè de barrancs, Lluís Beardo, projeccions de pel·lícules d’exploracions a barrancs de Veneçuela i Noruega o el test de material de les diferents marques col·laboradores.

El sopar de germanor, el concert i la gimcana amb diferents proves lúdiques i formatives en maniobres per a salvar obstacles en el descens de barrancs van tancar les activitats programades.

Els moments més emotius del cap de setmana es van viure amb els reconeixements que es van fer a Jose Luís Haro per la seva trajectòria en el món del barranquisme i a Pau Simón que ha estat el primer en tancar el repte dels 50 barrancs.

Des del comitè de barrancs de la FEEC i des de l’àrea d’excursionisme el seu cap, Joan Huertos, ha valorat molt positivament la trobada i el pas endavant que ha fet aquesta. Huertos ha agraït la col·laboració en tot moment de l’Ajuntament de Rialp i de les marques que s’han implicat en el projecte.