FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Laia Erra
Foto: Laia Erra

Notícies - 10/10/2022

Un centenar de membres ECAM debaten sobre la formació de muntanya

Baix Camp Formació

El Castell de Paborde a la Selva del Camp (Baix Camp) es va convertir per unes hores en l’epicentre de la formació de muntanya al país. Més d’un centenar de membres ECAM van participar en una trobada per a debatre sobre l’estat de salut actual de la formació i sobre els reptes que han de venir.
Per molts d’ells va ser una jornada de retrobaments i de presentar algunes de les inquietuds que comparteix el col·lectiu.
El president de la FEEC, Jordi Merino i el director de l’ECAM, Jordi Magrinyà, van ser els encarregats de donar la benvinguda als molts assistents que des de primera hora omplien la platea principal de la sala d’actes del Castell.
Els cossos d’intervenció de muntanya de la Generalitat, UIM (Mossos) i GRAE (Bombers), van ser els encarregats d’impartir les primeres ponències a càrrec de David Gensana (UIM) i de Joan Solé (GRAE) . El paper que juguen aquestes unitats i alguns dels entrebancs que es troben en el moment de realitzar les tasques de rescat i reconeixement es van posar sobre la taula per intentar d’anar decobrint alguns dels misteris que se segueixen obrint.
La jornada es va dividir de forma sectorial i per temàtiques referents als diferents àmbits de formació que abarca la FEEC. Així es van proposar dues taules d’excusionisme i senderisme, moderada per Antoni Pardinilla, Esquí de Muntanya, moderada pel cap de l’Àrea Esportiva, Antoni Massagué, Marxa Nòrdica, moderada per Xavi Ortega o Barranquisme, moderada per un dels vicepresidents de la FEEC, Joan Huertos.
Un cop finalitzada aquesta primera part del matí, i després del dinar, va ser el torn de les taules d’escalada, moderada per Quino Hernandez ,Marxa Aquàtica amb el vicepresident de la FEEC, Josep Casanovas i per tancar la sessió, la taula d’Alpinisme amb en el Director Tècnic de la FEEC, l’alpinista Ferran Latorre, com a moderador.
Des de l’ECAM es farà un resum de les diferents aportacions de cada taula i dels temes principals que es van parlar, perquè els interessats puguin treballar amb els temes més rellevants que es van posar a debat. La memòria de la jornada ha de servir per a seguir millorant la formació que imperteixen els membres titulats ECAM.
Aquesta jornada, va ser una prova pilot del què seran les futures trobades. No va haver-hi  un únic fil conductor per donar peu a que tant els tècnics com els instructors voluntaris, poguessin expressar dubtes i inquietuds,  per així veure com encarar les pròximes jornades, més segmentades per disciplines amb un ordre clar,  per tal de treure el màxim  rendiment.
Des de la FEEC es vol agrair a tothom que va assistir a la jornada per la gran participació a la trobada. Per a qualsevol tema a comentar l’ECAM recorda que té oberta l’adreça  ecam@feec.cat  per a poder resoldre subtes referents a la formació que imparteix.