FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 18/07/2014

Més de set mil metres de solidaritat per a la investigació de la histiocitosi i el càncer infantil

L’alcalde de Parets del Vallès, Sergi Mingote, i l’alpinista Jose Miguel Herrera “Josemi” inicien el proper 29 de juliol l’ascensió al cim asiàtic Khan Tengri (7.010 m), com a repte solidari “Apadrina 7.010 metres de solidaritat“. L’objectiu és recaptar fons per destinar a la línia d’investigació de la histiocitosi i el càncer infantil oberta fa pocs mesos per l’Hospital de Sant Joan de Déu de Barcelona, arran de l’anomenada “Lluita d’Arnau”, que dóna nom al nen vallesà de poc més de tres anys que va patir histiocitosi activa.

Dani Ballart (campió olímpic de la Selecció Espanyola de Waterpolo), Carlos Sala (set vegades campió d’Espanya dels 110 Metres Tanques i primer atleta espanyol en participar en cinc Jocs Olímpics), Juan Carlos Ramos (onze vegades campió d’Espanya de lluita grecoromana) i César Córdoba (quatre vegades campió mundial de Kickboxing) també van voler acompanyar els pares de l’Arnau en l’acte de presentació del repte, el 8 de juliol a l’Hospital de Mollet del Vallès.

Afortunadament, ara, l’Arnau no té la malaltia. L’objectiu és ajudar els que es troben fent aquest dur recorregut. Entre d’altres, els de la casa d’acollida de famílies amb nens malalts de càncer dels Xuklis. Pel que fa als diners que es recaptin amb l’expedició, es destinaran íntegrament a l’Obra Social de l’Hospital de Sant Joan de Déu per l’estudi d’aquesta malaltia i del càncer infantil en general.

Mingote i Herrera ara pujaran el Khan Tengri, situat entre Kirguistan i Kazajastan, a l’Àsia. Es podrà col·laborar apadrinant cada metre a un preu simbòlic de tres euros, per intentar recaptar un total en total de fins a 21.000 euros, a través de la pàgina web del projecte.