FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 27/11/2017

Més de 80 joves escaladors participen a les proves d’accés al CTEEC

Escalada esportiva Escalada

L’Àrea Tècnica de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) ha realitzat les proves d’accés al Centre de Tecnificació d’Escalada de Catalunya
(CTEEC) corresponents a l’any 2018, el diumenge 26.

Les proves de selecció s’han dut a terme en les instal·lacions de l’INEFC de Barcelona i al rocòdrom Climbat la Foixarda, també a Barcelona. Han pogut participar els esportistes nascuts el 1999 o posteriorment. Han estat més de 80 els aspirants presentats, vinguts d’arreu de Catalunya.

El CTEEC començarà una nova etapa el proper any, amb un funcionament completament diferent del que s’havia seguit fins ara. El grup d’escaladors que formarà part entrenarà en diferents sales d’escalada de Catalunya. Cada sala realitzarà entrenaments dirigits per un equip directiu i tècnics de la FEEC. L’objectiu final és formar un grup competitiu i representatiu a
nivell català en l’àmbit de l’escalada esportiva i el bloc.

Les proves d’accés

El dia ha estat llarg per a tots els aspirants, que han començat la jornada al centre INEFC de Barcelona i l’han finalitzat al rocòdromo Climbat la Foixarda. La motivació i l’energia de tot el grup de joves ha estat alta. FIns i tot en un moment en que ha marxat la llum al rocòdrom de la Foixarda, els joves han seguit escalant il·luminats només per la llum dels telèfons mòbils dels companys.

Les proves s’han dividit en físiques, específiques d’escalada i una valoració psicològica. En les físiques s’han valorat les habilitats motrius bàsiques, la força d’extremitats superior i inferior, la força dels flexors de dits i  l’amplitud de moviment.

En les proves específiques d’escalada s’han realitzat diferents vies de dificultat variable i blocs variats. La prova de valoració psicològica s’ha centrat en l’afrontament de la competició.

Fotos / Marcial Alemán