FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 25/08/2014

Més de 400 persones participen en la V per la independència a la serra d’Ensija

Cultura Societat

Més de 400 persones van acudir a la crida realitzada per l’ANC de Saldes per realitzar la V independentista a la Serra d’Ensija ahir diumenge, 24 d’agost. L’acte ha comptat amb l’actuació dels Castellers de Berga, els quals han carregat diversos pilars, i dels grallers de Maçaners, i ha servit per commemorar els 50 anys del refugi d’Ensija.

El president de la FEEC, Jordi Merino, que també hi ha participat en l’acte acompanyat del vicepresident Lluís Simó, ha fet un parlament en aquest segon assaig de la V humana que es fa al Berguedà per reivindicar el dret dels catalans per votar el 9-N. L’ANC de Saldes ja va organitzar fa poc més d’un any una cadena humana entre el Pollegó inferior i el Pollegó superior del Pedraforca, per assajar la primera Via Catalana, reunint unes 300 persones dalt d’un dels cims més emblemàtics de Catalunya.

Aquest nou assaig de la V amb el teló de fons del Pedraforca es fa coincidir amb la celebració dels 50 anys del Refugi Serra d’Ensija de la xarxa de refugis de la FEEC, el qual ha organitzat una sèrie d’activitats commemoratives aquest estiu i que es tancaran amb l’actuació del cantautor Cesk Freixasm el proper 13 de setembre.

Vídeo: Tele Berga

Fotos: NacióDigital.cat / ACN de Saldes