FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 30/10/2014

Més de 300 persones participen en l’Aplec d’Escalada de l’Alt Urgell celebrat a Coll de Nargó

Escalada Societat

El municipi de Coll de Nargó ha acollit aquest darrer cap de setmana d’octubre, els dies 24, 25 i 26, la tercera edició de l’Aplec d’Escalada de l’Alt Urgell, organitzat per la Unió Excursionista Urgellenca i l’Agrupació Excursionista de l’Urgell. La trobada ha reunit més de 300 participants, convertint-se en la cita no competitiva més important de Catalunya, gràcies, en bona part, al gran nombre de voluntaris de les dues entitats que prenen part en aquesta iniciativa.

El programa d’actes es va encetar el divendres al vespre a Organyà, amb un sopar popular i una projecció d’audiovisuals, amb el títol “La travessa del Pirineu escalant; 25 vies entre el Mediterrani i l’Atlàntic”, una travessa de 92 dies que van fer l’estiu de 2010 Lluc Valldosera, Isaac Ferrés i Jordi Vilà. El dissabte, els sectors d’escalada de la comarca es van omplir de nombrosos escaladors arribats de diferents punts distants de Catalunya i d’Andorra que no es van voler perdre la bona roca i nombroses vies així com els nous sectors oberts el darrer any.

La quitxalla també va poder disfrutar dels inflables que es van instal·lar a tocar de l’Escola de Coll de Nargó, punt de trobada on es va celebrar el gruix d’actes de l’Aplec. També s’hi va celebrar un espectacle de teles acrobàtiques, d’slacklines i de highlines, aquestes dues darreres activitats a càrrec del col·lectiu Catliners. La jornada va continuar ja al vespre amb un sopar popular de germanor a la pista polivalent de l’Escola de Coll de Nargó. Després del sopar es va celebrar el llençament del pernil, que ja s’ha convertit en un dels espectacles més destacats i concorreguts de l’Aplec, a més d’un sorteig d’articles de muntanya. Diumenge, per concloure la trobada, es va continuar escalant als diferents sectors altrugellencs.