FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies - Foto: Xavier Capdevila
Feec Notícies - Foto: Xavier Capdevila

Notícies - 27/03/2019

Més de 300 participants en una Borges-Riu Set que arriba amb novetats

Gironès Caminades de resistència

Un total de 320 excursionistes, provinents de diferents llocs de Catalunya, han participat a la tercera Caminada Borges – Riu Set, organitzada pel Centre Excursionista de les Borges-Garrigues el passat diumenge 24 de març.

Des de Cervià fins a les Borges Blanques s’ha dut a terme una ruta circular de 55 quilòmetres amb 2.450 metres de desnivell. Durant el recorregut, s’ha gaudit del típic paisatge garriguenc de secà i també s’han pogut observar alguns dels punts més emblemàtics del nord i el centre de les Garrigues. Concretament, s’han visitat cinc termes municipals: les Borges Blanques, Juneda, Castelldans, Cervià de les Garrigues i l’Albi.

D’altra banda, una setantena de voluntaris han estat els encarregats de vetllar per l’organització de tot l’esdeveniment i d’assistir a tots els participants.

La principal novetat d’aquest any ha estat l’augment dels corriols i el recorregut totalment circular des de la plaça de la Independència, on una campana de l’Escola de Campaners ha donat el tret de sortida i ha celebrat l’arribada de cadascun dels participants. L’últim en finalitzar els 55 km de recorregut de la Borges-Riu Set ho ha fet en menys de 13 hores. S’espera que aquesta caminada mantingui a les Borges i les Garrigues com una referència en el calendari senderista.

La propera Caminada de Resistència serà el 30 de març amb la 9a Almogàver Muntanyes de Prades, organitzada per l’Associació d’Amics de les Muntanyes de Prades, amb un recorregut de 55,5 quilòmetres i amb un desnivell de 4.120 metres de desnivell.