FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Xavier Capdevila
Foto: Xavier Capdevila

Notícies - 14/03/2022

Més de 300 participants en la 7a Marxa del Setge de Cardona

Bages Caminades de resistència Entitats

Més de 300 persones han participat aquest cap de setmana en la 7a Marxa del Setge de Cardona, organitzada pel Centre Excursionista Cardona. Aquesta és la tercera prova del Circuit Català de Caminades de Resistència que enguany consta d’un total de 25 proves repartides entre els mesos de març i novembre.

Els participants han hagut de completar un recorregut de més de 50km de distància i 4.500 metres de desnivell acumulat pels voltants de Cardona (Bages), passant per llocs emblemàtics com el castell de Cardona i les Tombes de Can Garrifes. També hi ha hagut la opció de realitzar un recorregut més curt, d’uns 30km de distància i un desnivell acumulat de poc més de 3000m.

Sota el lema “Encoratja’t i reviu la història”, la marxa ha commemorat, un any més, els fets de 1711, durant la Guerra de Successió, quan s’inicià un setge al Castell de Cardona que durà 34 dies. El 22 de desembre de 1711, les tropes borbòniques, vençudes pels soldats austracistes, es veieren obligades a abandonar el setge del Castell, fugint cap a Solsona. La guerra s’allargà tres anys més, fins que el 18 de setembre de 1714, Cardona va ser l’última ciutat a capitular.

Propera parada, la 4a Marxa Les Borges – Riu Set

La 4a Marxa Les Borges – Riu Set, organitzada pel Centre Excursionista Borges Garrigues, serà la propera caminada de resistència a formar part del calendari el pròxim 20 de març. Aquesta tindrà un recorregut de 56km de distància i 3300m de desnivell acumulat amb sortida i arribada a les Borges Blanques (Les Garrigues). Les inscripcions estan obertes i es poden fer a través del gestor d’inscripcions de la FEEC.