FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 20/06/2017

Més de 300 participants a la primera Garmin Team Trail

Curses per Muntanya

L’ equip format per Pau Zamora, Yeray Duran, Gerard Morales i Ernest Ausiró (Buff Pro Team) culmina el repte de 200km non stop en menys de 18 hores.

La primera edició de la Garmin Team Trail s’ha confirmat com un esdeveniment d’enorme duresa recorrent Catalunya de nord a sud per fantàstics paisatges. Un total de 200 km de recorregut que han coronat a l’equip Buff Pro Team, que ha aconseguit imposar-se amb comoditat amb un temps de 17h 51m 20s.

Una calor extrema, amb pics de temperatura de fins a 38 graus, i la duresa del recorregut, amb 200km i més de 6.000 metres de desnivell positiu repartits en 8 etapes, han fet estralls entre els participants que podien prendre part en l’aventura en equips de 4, 3, 2 components o en solitari. Un repte frenètic corrent de dia i de nit sense parar.

Els 318 participants representats en 89 equips van iniciar el seu camí a Castellar de N’Hug amb grans expectatives per davant. Els trams més tècnics i muntanyencs es van concentrar a l’inici de la prova, buscant els municipis de Bagà -primer punt de relleu- i de Vallcebre, que van acollir amb tots els honors els participants.

Entre Vallcebre i Avià es va disputar precisament l’Etapa Garmin, considerada com l’etapa  reina, amb 31,88km i 1.100 metres de desnivell positiu, amb el temps més ràpid per a l’equip Just 4 Fun, que ha guanyat així un Garmin Fènix 5 com a premi.

A partir d’aquest moment, els runners han trobat trams menys exigents per córrer i gaudir malgrat l’extrema calor, amb parades a Puig-Reig i Sallent, on va començar a caure la nit per als primers participants.

Córrer de nit afegeix al•licients a una prova molt atractiva i que permet posar al límit les capacitats dels equips participants. Després d’arribar de nit a Monistrol de Calders, els esportistes només havien d’afrontar una última parada, l’arribada a Matadepera per encarar l’últim tram.

La meta, situada a l’emblemàtica plaça del Monestir de Sant Cugat, va acollir de matinada l’arribada del Buff Pro Team, exhausts però satisfets amb aquesta nova experiència non stop.

Al llarg de tot el diumenge han arribat de mica en mica els participants, també l’únic dels ‘solo’ que ha assolit la meta, Gonzalo Pedroche, que ha realitzat els 200km sense cap tipus de relleu i en solitari en un temps de 29h i 19 minuts. Un dels grans herois d’aquesta aventura.

Tots els participants tenien fins a 36 hores per completar aquest repte Non Stop. La primera edició de la Garmin Team Trail ens deixa així centenars d’anècdotes, trams bells per recórrer com el refugi del Coll de Pal, l’Ermita de Sant Llorenç prop de Bagà, el Tramvia de Sang, l’Estany de Graugés, la Ruta Medieval de l’Aigua, la Capella de Sant Pere Màrtir, el Castell de Granera o el Camí dels Monjos. Un format nou que segur que amb els anys guanya molts adeptes.

Text i Fotografies: Garmin Team Trail