FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Assemblea
Foto: Assemblea

Notícies - 28/06/2022

Més de 300 miradors per seguir la ‘Via Pirinenca’

Cultura Entitats

Aquest dissabte dia 2 de juliol, s’il·luminaran simultàniament més de 300 cims al llarg de tot el Pirineu amb una participació de mes de 1.500 excursionistes.

Aquesta acció conjunta entre l’Assemblea, Omnium, Artistes de la República, Gure Esku, la FEEC i la fundació Reeixida tindrà el seu acte central a les nou del vespre a la Cerdanya a la localitat de Guils. 

L’acte farà una cadena de llums al llarg de tot el Pirineu i ho farà utilitzant uns farells especials i llanternes frontals.

Per a tots aquells que ho vulguin veure des de diferents punts s’han senyalitzat diversos miradors al llarg de tot el recorregut. En total seran més de 300 miradors que podeu consultar aquí

Els cims s’agruparan per comarques. El dia de l’acció, a cada comarca hi haurà un responsable de zona. També s’habilitaran uns portals de pas (check-in), on s’entregaran els darrers materials i es donaran les últimes informacions pel correcte funcionament de l’activitat.

Com participar de l’acció?

La inscripció és imprescindible per participar a la Via Pirinenca. La inscripció serveix per organitzar la mobilització, per garantir una assegurança d’accident i rescat a totes les persones que participin, i per contribuir econòmicament al finançament de l’esdeveniment. La inscripció serà personal.

Per poder participar de la “Via Pirinenca” primer s’ha d’apadrinar un dels cims que podem apadrinar entitats, institucions o particulars.

Les entitats que ja tinguin un farell de l’acció de “Llum i Llibertat” tindran un preu reduït si poden aprofitar aquell farell.

Per apadrinar el cim i fer la inscripció s’ha d’entrar a aquest enllaç.

Un cop apadrinat el cim el sistema generarà diferents codis que seran el del nombre de persones que podran anar a aquell cim en concret.  Amb aquest codi caldrà fer la inscripció particular i obligatòria a aquest enllaç.