FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 30/04/2014

Més de 300 corredors a la Cursa per Muntanya de l’Alta Segarra

Curses per Muntanya

La Cursa per Muntanya de l’Alta Segarra, que ha estat la segona prova del Circuit Català de Curses per Muntanya de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), ha tingut lloc aquest passat diumenge 27 d’abril a Sanaüja, organitzada pels centres excursionistes Guissonenc i de la Segarra.

La cursa de l’Alta Segarra la conformen una prova de 24 quilòmetres i una de 12, amb un seguit de curses infantils per categories i hi han participat més de 300 corredors. Els guanyadors de l’”Alta Segarra 12″ han estat Francesc Jové i Leila Moreno, ambdós del Centre Excursionista Ponsicà-Blue Motors. L'”Alta Segarra 24″ l’han guanyada David Vidal (Centre Excursionista Ponsicà-Blue Motors) i Sílvia Puigarnau (Centre Excursionista Guissonenc).

Sanaüja és un petit poble segarrenc situat a la vall del riu Llobregós, que durant el segle X fou terra de frontera entre sarraïns i cristians. Durant la reconquesta, a poc a poc, s’anaren construint castells cristians per tal de defensar-se dels atacs. Per aquest motiu, tot corrent, els participants han pogut conèixer de prop molts dels castells i les torres de guaita de la zona. El poble és l’ànima de la cursa. Les associacions, els artesans i professionals i tots els veïns i veïnes del poble treballen per fer de la cursa una festa i fan que els corredors se sentin com a casa.

La propera cita del calendari del Circuit Català de Curses per Muntanya serà l’11 de maig amb el 5è Trailmontroig 2014, organitzat pel Centre Excursionista de Balaguer.