FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: ECAM
Foto: ECAM

Notícies - 20/06/2024

Més de 200 participants en les proves d’accés de tècnics esportius de muntanya i escalada

Ripollès Descens de barrancs i engorjats Escalada esportiva Excursionisme Formació

Més de 200 persones van participar en les proves d’accés de Tècnic/a Esportiu de Muntanya Mitjana, Escalada i Barrancs, així com al Cicle Inicial de Senderisme, formació que va aplegar la major part dels aspirants. Les proves van tenir lloc al Ripollès els dies 11, 12 i 13 de juny, convocades pel Departament d’Educació. La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), a través de l’Àrea de Formació i ECAM, l’Escola Catalana de l’Esport i l’Institut Abat Oliba de Ripoll van ser els encarregats d’organitzar-les.

Durant aquests tres dies d’exercicis, el professorat format per membres de la FEEC va comprovar si els candidats tenien la condició física i els coneixements i habilitats específiques per cursar els estudis amb aprofitament i seguretat. Segons la disciplina a examinar, des de l’organització es va escollir un punt diferent del mapa dins del Ripollès.

Les proves d’accés van començar l’11 de juny i es van dur a terme les corresponents a escalada i barrancs. Les primeres van constar d’una prova d’escalada lliure a vista i una altra d’escalada semiequipada. Pel que fa a les de barrancs, van ser una de preparació a l’accés al barranc i una de descens d’aquest.

El dia 12 va ser el torn per a la prova física. En totes les modalitats es va plantejar un circuit de resistència, però amb diferent quilometratge i desnivell en funció de l’especialitat.

El darrer dia de les proves, el 13 de juny, l’organització va preparar un circuit d’orientació pels candidats a tècnics de muntanya mitjana, barrancs i escalada. Un cop finalitzada, els aspirants a Tècnic/a Esportiu de Barrancs van participar en l’última prova, escalada en IV.

Així doncs, aquestes quatre proves d’accés possibilitaran que l’alumnat aprovat cursi les formacions oficials de tècnics esportius de les disciplines on s’hagin presentat.