FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 03/02/2019

Més de 200 participants al I Open Internacional de Marxa Aquàtica a Roses

Societat

Roses s’ha convertit novament en la capital de la marxa aquàtica aquest cap de setmana. La ciutat empordanesa ha acollit a més de 200 participants de quatre països diferents, en el que ha estat la primera de les proves del circuit internacional de l’especialitat.

Roses ha aconseguit batre el rècord de participació malgrat una jornada marcada per la pluja i la tramuntana.

L’Associació Excursionista Cabirols de Roses ha estat l’encarregada d’organitzar la competició conjuntament amb la Fédération Française de la Randonnée.

La majoria d’aquests marxadors són de nacionalitat francesa, procedents de la mateixa  FFRP (Federació Francesa de Senderisme), tot i que també van venir fins la platja de Roses participants italians i de Tunísia. Cal destacar la  presència de marxadors catalans que han pogut participar en les respectives proves i que han debutat com a selecció catalana de l’especialitat.

Les proves incloses en la competició van ser, per una banda, la de 400 metres realitzada per parelles en les categories femenina, masculina i mixta, amb un circuit d’eslàlom i mitjançant eliminatòries directes. Per l’altre banda, la prova de 100 metres també era d’eslàlom tot i que va consistir en format individual i cronometrat.

El vicepresident de la FEEC, Josep Casanovas, va anunciar en la cerimònia de lliurement de premis de la competició que l’any 2020 el circuit de marxa aquàtica tornarà a passar per Catalunya. Casanovas va convidar a tots el participants per trobar-se el mes de maig del 2020 a Salou. Aquesta prova s’inclourà dins de la segona edició del Catalonia Trek Festival que es farà a la Costa Daurada.

A l’acte de clausura de l’Open el president de la FEEC, Jordi Merino, va agrair el suport rebut per part de la FFRP qui mitançant la seva representant Sophie Chipon va anunciar que la Marxa Aquàtica serà esport oficial en els pròxim Jocs Mediterranis de platja. El representant territorial de la Secretaria General d’Esports de la Generalitat, Josep Pujols i l’alcaldessa de Roses, Montserrat Mindan, van presidir un acte on es va recòneixer també l’estrena de la Selecció Catalana de l’especialitat.

Rècord ajornat 

La FFRP perseguia batre un nou rècord Guinness durant aquesta edició de l’Open Internacional, aconseguint posar a més de 253 participants practicant la marxa aquàtica a la badia. El fort temporal amb vents de més de 50 quilòmetres continguts i ratxes que s’apropaven als 100 quilòmetres per hora, sumat al mal estat de la mar va obligar a la organització aconsellada per la FEEC ha suspendre el possible rècord que estava previst.  Tot i aquests consells alguns dels membres de la mateixa FFRP van realitzar una caminada curta per la Bandia posant a unes 150 persones a l’aigua.