FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 24/04/2019

Més de 200 participants a una 24 h del Cap de Creus marcada pels núvols

Alt Empordà Caminades de resistència

El calendari de Caminades de Resistència ha continuat aquest cap de setmana amb la 15a Marxa 24 h del Cap de Creus, organitzada per la Unió Excursionista Llançanera. Aquesta iniciativa s’ha dut a terme conjuntament amb l’Àrea de Turisme de l’Ajuntament de Llançà per tal de potenciar el valor del territori a través del senderisme.

Enguany, el recorregut ha començat al Port de Llançà on s’han pogut visitar diferents punts de la Costa Brava com la cala Cap de Ras i la Platja de Garbet. Seguint l’itinerari, una vegada endinsats cap a les muntanyes, els excursionistes s’han trobat amb unes vistes impressionants de tota la banda nord del Cap de Creus fins arribar a l’imponent Monestir de Sant Pere de Rodes i a l’excepcional mirador des del Castell de Sant Salvador.

Seguint el Camí de Ronda també s’han visitat diferents poblacions de l’Empordà com Roses,  Cadaqués i el Port de la Selva. Amb tots aquests indrets i platges espectaculars s’ha finalitzat el recorregut a la població de Llançà.

Tot i que els núvols han estat presents durant els dos dies, els 200 participants no es van lliurar de fer els 87 quilòmetres de la caminada amb els 6.000 metres de desnivell. Des de fa tres edicions la marxa ha comptat amb dues modalitats més de 62 i 27 quilòmetres on aquest any hi han participat més de 400 excursionistes.

La 17a Caminada Riudoms – La Mola – Riudoms, organitzada pel Centre d’Estudis Riudomencs Arnau de Palomar, serà la propera Caminada de Resistència el 28 d’abril.

Fotos / Xavier Capdevila